Home » קציצות טמפה עשירות בחלבון

קציצות טמפה עשירות בחלבון

קציצות טמפה עשירות בחלבון שנמסות ברוטב

וואו כמה מילים כתבתי על טמפה, אבל מרגיש שאני צריך לכתוב עוד שכולם ידעו עד כמה המאכל הזה נהדר לפיטנס ולבניית מסת שריר.

לטמפה יש כל כך הרבה יתרונות עבור מפתח גוף הטבעוני

מדוע?

בשל תכולת החלבון המרשימה שלה, סיבים תזונתיים ויכולת עיכול וספיגה מעולה!

עם כ-20 גרם חלבון ל100 גרם הטמפה מספקת מקור חלבון משמעותי החיוני לבניית שרירים והתאוששות. יתרה מכך, זהו חלבון בעל מדד DIAAS גבוה , המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות החיוניות להתפתחות השרירים.

הסיבים התזונתיים בטמפה תורמים לבריאות כללית ומסייעים לעיכול תקין ייצוב את רמות הסוכר בדם, ומספקים אספקת אנרגיה עקבית במהלך האימונים לביצועים ספורטיבים מתמשכים.

תהליך התסיסה בטמפה משפר את הספיגה ואת העיכול: במהלך התסיסה,חיידקים טבעיים ותפטיר מפרקים מרכיבים מסויים בפולי הסויה, מה שמקל על ספיגתם וניצולם של הגוף.

תהליך התסיסה זה מייעל את ספיגת החומרים התזונתיים ותורם להתאוששות השרירים ולבנייה..

בנוסף, התסיסה של טמפה מייצרת קרקע פורה לפרוביוטיקה, מטפחת חיידקים בריאים במעיים, מועילה בעקיפין לפיתוח השריר על ידי שיפור ניצול החומרים התזונתיים והפחתת בעיות במערכת העיכול שעלולות להפריע לאימון . למעשה, תכולת החלבון הגבוהה של טמפה, הסיבים התזונתיים והיתרונות של פרמנטציה הופכים אותה לבחירה תזונתית בעלת ערך עבור אנשים המתמקדים בבניית מסת שריר.

מעט על קציצות טמפה עשירות בחלבון

גיליתי שאם טוחנים את הטמפה במעבד מזון אין צורך בהרבה מאוד קמח כדי לייצב אותם לכדי קציצה. מספיק מעט קמח כלשהו כדי לגבש הכל יחד בצורה יציבה ולכן השתמשתי ב2 כפות של קמח חומוס. אפשר להשתמש בכל קמח שאתם רוצים. לטמפה לא אכפת.

הטמפה כמו טופו בעל טעם עדין, אנמי ואופייני. זה טעם הרכש אני מניח אבל כדי לתת לקציצות עומק של טעמים אני הוספתי תערובת של תבלינים כמו כמון, פפריקה, קארי ומעט מלח. אתם יכולים להשתמש בכל תערובת תבלינים שאתם אוהבים. טמפה אוהבת תבלינים.

כדי להעניק מעט אווריריות הוספתי חצי כפית שטוחה של סודה לשתיה. אתם לא חייבים אבל זה נחמד.

ולבסוף הטבעתי את הקציצות ברוטב עגבניות עשיר ובישלתי אותם על חום מאוד נמוך כ10 דקות. הקציצות מעט נמסו והתפרקו לתוך הרוטב והעשירו אותו. בדיוק כמו קציצות בקר .

שימו לב לא לבשל יותר מדי את הקציצות ולא להגביר את האש יותר מדי אחרת הקציצות יתפרקו לחלוטין ותקבלו בולונוז (שזה נחמד אבל כשרוצים קציצות זה יכול לבאס)

אם אתם רוצים לדעת איך לבשל טמפה כדאי לכם לצפות בסרטון הזה

ערכים תזונתיים

מנה של 4 קציצות טמפה (במשקל 140גרם כ"א) מתוך 10  קציצות יכילו:

  • 327 קלוריות
  • 24 גרם חלבון
  • 15.5 גרם פחמימה
  • 17.6 גרם שומן
  • 1.6 גרם סיבים

קציצות טמפה עשירות בחלבון

מנה הגשה 10 קציצות
קלוריות 327 kcal

מרכיבים

  • 300 גרם טמפה סויה
  • 2 כפות קמח חומוס
  • 2 כפיות שטוחות כמון
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כפית כורכום
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה

לרוטב

  • 1/2 בצל
  • 400 גרם עגבניות מרוסקות
  • 1 כף פפריקה
  • 1/2 כפית כמון
  • 1 שן שום כתושה
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. במעבד מזון טווחנים את הטמפה עד קבלת מרקם גרגירי ואחיד

  2. מוסיפים את שאר מרכיבי הקציצות וטוחנים עד שמקבלים עיסה אחידה ודביקה

  3. בעזרת ידיים רטובות מגלגלים 10 כדורים שווים

  4. בשלב הזה אפשר לאפות את הקציצות עם מעט שמן זית מעל או לטגן אני מעדיף לזרוק אותם ישר לרוטב עגבניות.

רוטב עגבניות בסיסי

  1. קוצצים קטן קטן את הבצל ומטגנים עם 2 כפות שמן זית עד שהבצל הופך מעט שקוף

  2. מוסיפים את התבלינים , המלח הסוכר והשום ומטגנים מספר שניוות

  3. מוסיפים את עגבניות המרוסקות ומים מערבבים

  4. מביאים לבעבוע עדין ומנמיכים את האש

  5. זורקים את קציצות הטמפה לרוטב ומבשלים על אש נמוכה מאוד כ10 דקות

  6. הקציצות יתפרקו מעט לתוך הרוטב וזה נורמלי. שימו לב שהאש לא גבוהה מאוד ואתם לא מערבבים בארגסביות אחרת הקציצות יתפרקו לחלוטין

  7. מגישים על אורז או פסטה

Comments

comments