Home » קציצות קינואה ברוטב ענן לבן
קציצות קינואה ברוטב לבן

קציצות קינואה ברוטב ענן לבן

קציצות קינואה ברוטב ענן לבן של קרם כרובית וארטישוק ירושלמי

צפו בסרטון

 

כחלק מהאתגר החיטוב שלי אנחנו עושים סדנת בישול טבעונית.

בדרך כלל אנחנו בוחרים מנות עשירות במיוחד בחלבון ודלות בקלוריות כמו קציצות טופו, חטיפי חלבון או אוכל הודי  והפעם החלטנו לכבוד חג הפסח לעשות מנה חגיגית וצחורה במיוחד.

רציתי לעשות מנה שתהיה כשרה לפסח לכולם (גם למי שלא אוכל קטניות) ודמיינתי מנה חגיגית, לבנה עם המון רוטב קרמי, עשיר, מפנק עם טעמים עמוקים ושקטים.

שימו לב שלא מדובר בווליום של טעמים גבוה כמו בחריימה טופו עם רוטב אדום חריף, אלא מנה “שקטה” יותר. מתוחכמת מבחינת הטעמים שמתגלים לחך לאט לאט.

המנה הזו יפה במיוחד והיא דרך נהדרת לפתוח את האביב וגם את חג האביב.

קציצות קינואה ברוטב לבן
המלכה של המטבח

מעט על קציצות קינואה

  • הבסיס של הקציצות הוא קינואה לבנה שבישלתי בהרבה מים.

הסיבה שבחרתי בקינואה היא בראש הראשונה כשרות לפסח (גם לאשכנזים) וגם בגלל טעמה העדין.

אפשר להחליף בקינואה אדומה, כוסמת, אורז, דוחן או כל דגן אחר שאתם רוצים. כמובן שגם קטניות מבושלות.

  • כדי לגבש את הקינואה לכדי קציצה השתמשתי בקמח כוסמת שבמגע עם מים הופך דביק (כמעט כמו קמח חיטה) ולכן מאוד טוב להדבקה של קציצות.

אפשר כמובן להחליף בכל קמח שאתם רוצים כמו קמח תפוח אדמה, קמח אורז, קמח מצה וכ”ו

  • תוספת חיונית גם להדבקה וגם של שומן חיוני היא טחינה גולמית מלאה.

אפשר להחליף באותה כמו בחמאת שקדים ללא סוכר

  • הרוטב של המנה מורכב מכרובית מבושלת שטחנתי היטב בשילוב חלב שקדים.  אני מקווה שלא תשאלו אותי במה להחליף את הכרובית כי אין לי מושג 🙂
  • כדי להוסיף טעם עמוק וייחודי השתמשתי בתבלינים כמו: אגוז מוסקט, ארטישוק ירושלמי, טימין והמון שום שלפי דעתי ישתלבו נהדר עם הטעם של קרם הכרובית ויעניקו טון מעניין למנה.
  • לגבי הטימין אפשר להחליף בכל עשב ארומתי אחר כמו: אורגנו,  רוזמרין, זעתר וכו
  • אני אפיתי את הקציצות בתנור ואפשר גם לטגן אותם טיגון מהיר על גבי מחבת.
  • את המנה אני אוהב להגיש עם סחיטה הגונה של מיץ לימון, שמן זית, פלפל שחור גרוס ומעט קרם קוקוס דל שומן כדי להעניק טעם נפלא לכל העסק.

לשיקולכם.

קציצות קינואה ברוטב לבן
סיר של התחדשות והתרגשות

ערכים תזונתיים לקציצות הקינואה

מנה אחת של קציצות בתוספת רוטב מתוך 5 מנות סה”כ במשקל של 416 גרם תכיל:

  • 315 קלוריות
  • 13 גרם חלבון
  • 32 גרם פחמימה
  • 15 גרם שומן

עוד מתכון לקציצות קינואה

קציצות קינואה ברוטב לבן של קרם כרובית וארטישוק ירושלמי

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 315 kcal

מרכיבים

לקציצות

  • 1.5 כוס קינואה לבנה 250 גרם
  • 4 כפות קמח כוסמת 36 גרם
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 צרור עלי טימין קצוץ
  • 4 כפות טחינה גולמית מלאה 60 גרם
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל

לרוטב

  • 1 כרובית גדולה
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 יחידה ארטישוק ירושלמי בגודל 10 סמ מוגרר על פומפייה
  • 1/2-1 כוס חלב שקדים לא ממותק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • מלח פלפל
  • 1 חופן עלי טימין

להגשה

  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות נוזל קוקוס 6% שומן
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל
  • עלי טימין

הוראות הכנה

  1. לסיר גדול שופכים את הקינואה עם מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינוני כחצי שעה עד שהקינואה מתרככת ויוצאים ממנה תלתלים

  2. בסיר גדול מבשלים את הכרובית במים כחצי שעה עד שהכרובית מתרככת 

מכינים את הקציצות

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. לקערה עמוקה מעבירים את הקינואה המבושלת יחד עם הטחינה, הקמח, שן שום כתושה אחת, חופן קטן של טימין קצוץ, מלח/פלפל ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה

  3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג

  4. מסדרים את הקציצות על גבי תבנית אפייה ואופים כ10-15 דקות עד להשחמה.

מכינים את הרוטב

  1. בסיר רחב, כזה שיכול להכיל את הרוטב עם הקציצות, מטגנים חצי בצל קצוץ יחד עם קורט אגוז מוסקט, מלח, מעט טימין כדקה-שתיים עד שנוצר ריח נעים של אגוז מוסקט וטימין באוויר.

  2. מוסיפים 7 שיני שום כתושות ושורש ארטישוק ירושלמי מגורד ומטגנים עד השחמה על אש נמוכה.

    זהירות לא לשרוף את השום.

  3. מפרידים את פרחי הכרובית ומשאירים 4-5 פרחי כרובית קטנים ויפים להגשה

  4. במעבד מזון טוחנים את הכרובית המבושלת עם חצי עד כוס חלב שקדים עד קבלת מרקם של שמנת.

  5. במידה והמרקם סמיך מדי הוסיפו עוד חלב שקדים עד קבלת המרקם הרצוי

  6. מוסיפים לסיר מערבבים ומביאים לרתיחה קלה

  7. מסירים מהאש ומניחים את הקציצות ברוטב

  8. לא מערבבים, פשוט נותנים להם לנוח ולספוג את הרוטב

  9. לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון מלמעלה, מפזרים 3 כפות של קרם קוקוס, שמן זית, מניחים מעט עלי טימין פלפל שחור גרוס ומעט פרחי כרובית שנותרו.

סרטון של המתכון

 

Comments

comments