Home » קרקרים עם ספרולינה ובלי קמח בכלל
קרקרים עם ספורולינה

קרקרים עם ספרולינה ובלי קמח בכלל

קרקרים עם ספרולינה בלי קמח בכלל וללא גלוטן

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

יש בית קפה קטן בצפון תל-אביב שאני עובד איתו לפעמים.

הוא מגיש אוכל בריאותי כמו קערות סמודיז’ יפות ופוטגניות שגורמות לאנשים רבים לעמוד בתור רק כדי לחזות בקערות המהממות שהם עושים.

מתוך שלל המנות שהם מגישים יש אחת שאהובה עלי במיוחד והיא סלט בריאות שמוגש בליווי קרקרים ירקרקים עם ספרוליניה פריכים וטעימים מאוד המוגשים עם מעט טחינה ירוקה וסמיכה.  מנה חלום!

(עכשיו תגידו מהר קרקרים ירקרקים)

בכל פעם כשאני מגיע לבית-הקפה, בעיקר לפגישות עיסקיות, אני מזמין את הסלט רק כדי לקבל את הקרקרים המופלאים האלו. יש להם טעם עמוק וגבינתי,  הם עשירים בזרעים וספרולינה ופריכים בול כמו שצריך. הם תוספת מושלמת לסלט וממש אפשר להרגיש את הבריאות כל ביס וביס.

לעיתים אני גם קצת חולם עליהם בלילה. אמיתי.

כאשר טחינולינה פנתה אלי כדי לפרסם הטחינה ספרולינה הנהדרת שלהם ממש שמחתי. כי לפתע הבנתי איך הבית-קפה הזה מכין את הקרקרים שלו. (רק אל תספרו להם שעליתי על המתכון שלהם)

בעיני זו ממש בשורה, מפני  שכולם יכולים להכין את קרקרים עם ספרולינה בצ’יק מבלי לחפש ספורלינה יקרה ברחבי העיר.

מלבד הטעם העשיר והטעים של הקרקרים הם מאוד מזינים, עשירים בנוגדי חמצון, וויטמינים ואינם מכילים גלוטן כלל.

סוג של סופר-פוד ארוז באריזה של קרקר. ניתן לקחת אותם לטיולים, ללימודים לעבודה או סתם כך לנשנש מול הטלוויזיה עם כוס יין או בירה.

מעט על קרקרים עם ספרולינה

אני השתמשתי בטחינולינה (שגם השתתפו בהכנת מתכון זה) אם אתם לא מכירים את המוצר הנפלא הזה ,אתם ממש חייבים, מדובר בטחינה גולמית בשילוב עם ספרולינה, אשר מעניקה צבע ירוק כהה, נוגדי חמצון חשובים וטעם נפלא.

קרקרים עם ספרולינה
זה המוצר. רוצו לרכוש

הבסיס של הקרקרים הוא פשתן שהוא מקור נפלא לחומצות שומן מסוג אומגה 3 (אל תדאגה הוא אינו מתחמצן באפיה)

במתכון הזה אי אפשר להחליף אותו בשום דבר (אולי במתכון הבא)

לצבע ירוק ולתוספת מכובדת של חומצה פולית ולחלבון הוספתי גרעיני דלעת קלופים – אתם יכולים להחליף בשקדים קלופים, אגוזי מלך או כל גרעינים אחרים שאתם אוהבים.

הוספתי גם שומשום גם כי אני אוהב וגם לתוספת סידן נפלאה. אם אתם לא אוהבים פשוט וותרו.

לתוספת טעם גיבינתי סטייל אוממי הוספתי כף אחת של אבקת שמרי בירה ללא גלוטן (יש כאלו) אפשר להלחיף בכף אחת של מיסו לבן.

ולבסוף כדי להעניק טעם וארומה משגעת הוספתי כף של תבלין זעתר. אתם יכולים להחליף בכל תבלין אחר שאתם אוהבים כמו: כוסברה יבשה, אורגנו ואפילו תבלין קארי (תנסו מקסימום יצליח לכן)

עוד מתכון לקרקרים? חפשו כאן 

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

קרקרים עם ספורולינה
כל כך קל!

קרקר אחד מתוך 30 במשקל:

74 קלוריות

3 גרם חלבון

5 גרם פחמימה

5 גרם שומן

2 גרם סיבים תזונתיים

5 מק”ג חומצה פולית

קרקרים עם ספרולינה

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 30 קרקרים
קלוריות 74 kcal

מרכיבים

  • 1/2 כוס זרעי פשתן 70 גרם
  • 1/2 כוס זרעי פשתן טחון 70 גרם לפני טחינה
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת 68 גרם
  • 1/2 כוס גרעיני דלעת טחונים 68 גרם לפני טחינה
  • 1/4 כוס זרעי שומשום 35 גרם
  • 1 כף שבבי בירה 50 גרם
  • 4 כפות טחינולינה גולמית 60 גרם
  • 1 כף תבלין זעתר 16 גרם
  • 1 כפית מלח 10 גרם
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור לחום נמוך מאוד (120 מעלות)

  2. בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים עד שמקבל תערובת נוזלים ואחידה

  3. מניחים בצד לחצי שעה עד שהתערובת מסמיכה מעט

  4. בעזרת לקקן משטחים היטב את התערובת על גבי תבנית אפיה, דק ככל האפשר

  5. אופים כשעה או עד התערובת מתייבשת לחלוטין. במידה ומרכז התבנית עדיין רך בעוד שהקצוות מוכנים, ניתן לחתוך לריבועים את הקצוות ולהשאיר לאפייה נוספת רק את המרכז

  6. חותכים לריבועים ומאכסנים בקופסה אטומה עד כחודש.

 

 

 

Comments

comments