ריבת צ'יה מרימונים (או מכל פרי שבא לכם)
בסדנאות שאני עורך ובהם אני מלמד איך להכין אוכל קל ועשיר בחלבון אני אוהב לערוך שולחן קטן של נשנושים טעימים וטבעונים כדי שאנשים לא יגוועו ברעב עד שהאוכל יהיה מוכן.
מה יש בשולחן הזה?
יש ירקות טריים, לחם כוסמת טרי שאני אופה וכל מיני ממרחים טעימים שאני מכין.
ניראה לי שבסדנה הקרובה, שתתרחש בשישי בבוקר אני אביא, בין היתר, גם ריבת צ'יה ורימונים .
זו ריבה שמכילה כמות גדולה של צ'יה ומעט מאוד סוכר.
את הריבה הזו בחרתי להכין הפעם עם רימונים טריים אבל אתם יכולים לעשות אותה עם כל פרי שאתם אוהבים טרי או קפוא, פשוט הגיעו מלא רימונים לסופרמרקט (אז שלא נקנה איזה קילו שניים?!)

את הריבה הזו אני אוהב להכין מראש ולאחסן בצנצנת במקרר ובבוקר להוסיף כף אחת לגרנולה שלי או למרוח שכבה דקה על לחם לפני שאני יוצא למשרד. (שנמצא בבית יהההה)
להבדיל מריבות קנויות או כאלו שעושים בבית הריבה הזו מכילה מעט מאוד סוכר ותהליך ההכנה מאוד קצר ופשוט.
אז אתם בטח שואלים את עצמכם מה מקריש את הריבה אם אין הרבה סוכר?
הא אה!
הצ'יה! My love
אם לא ידעתם, גרעיני צ'יה כאשר משרים אותם הם מפרישים ג'לי סמיך ודביק שאני משתמש בו במקום הסוכר בריבה. טריק טוב, לא?
ולפי דעתי זו אחלה דרך לצרוך את גרעיני הצ'יה בצורה מעט אחרת (שלא נתקעת בשיניים – נסו לצאת לפגישה אחרי שאכלת דייסה עם צ'יה, מביך!)

_________________________________________________
איך אוכלים את זה?
כף ריבה אחת יכולה להיות פתרון נפלא כאשר מתחשק לנו משהו מתוק ודל יחסית בקלוריות כתוספת ללחם, לדייסה או ליוגורט
תכולת הסיבים הגבוהה אשר קיימת גם בזרעי הצ'יה וגם בזרעי הרימון תגרום לנו לתחושת שובע לאורך זמן .
גרעיני הצ'יה גם מכילים כמות נאה של חומצת שומן מסוג אומגה 3 והרימון מלא בנוגדי חמצון נהדרים
________________________________________________
ערכים תזונתיים מאת נעם בכר מאמנת הכושר והתזונאית :
כף אחת של ריבה במשקל 30 גרם מכילה:
40 קלוריות
8 גרם פחמימה
1 גרם חלבון
1 גרם שומן

ריבת צ'יה
מרכיבים
- 280 גרם זרעי רימון שני רימונים בינונים - או אותה כמות של פירות חתוכים ובשלים מאוד שאתם אוהבים
- 2 כף זרעי צ'יה
- 2 כף סילאן
- 2 כף מיץ לימון
- 1 כפית תמצית ווניל
הוראות הכנה
-
לסיר קטן מעבירים את הרימונים, הסילאן, מיץ הלימון, תמצית הווניל, מערבבים היטב ומביאים לרתיחה תחת אש נמוכה
-
ממשיכים לבשל כ 5- 8 דק
-
מסירים מהאש, מוסיפים את זרעי הצ'יה ומערבבים היטב
-
אם אתם אוהבים את הריבה שלכם יותר מוצקה הוסיפו עוד כף של זרעי צ'יה
-
הניחו לקירור ולהתגבשות לפחות חצי שעה לפני האכילה
-
לאחר שהריבה התקררה העבירו לצנצנת ושימרו בקירור
-
להבדיל מריבות "רגילות" הריבה הזו (מכיוון שאיננה מכילה הרבה סוכר) לא נשמרת לאורך זמן ולכן יכולה להישמר בקירור רק מספר ימים .
יש לי הערות
אפשר לוותר לחלוטין אם אתם רוצים על הסילאן - הצ'יה יקריש את הכל אך התוצאה תהיה פחות ריבתית ופחות מתוקה