Home » שטרודל טבעוני עם פטל ושקדים
שטרודל טבעוני

שטרודל טבעוני עם פטל ושקדים

שטרודל טבעוני רק ב99 קלוריות

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on


אם יש פרי שאני מאוד מחבב אלו כל סוגי פירות היער. (כבר חוזרים על השטרודל הטבעוני)

מלבד כמות נוגדי החמצון הנהדרת שהם מכילים ושלל הוויטמינים והמינרלים הם מכילים גם כמות גדולה של נוזלים.

מדוע זה טוב? 

מפני שזו הסיבה שפירות יער מכילות כמות נמוכה יותר של קלוריות.

לדוגמה: כוס פירות יער כמו פטל או אוכמניות או תותים מכילות הרבה פחות מ 100 קלוריות. משהו באזור 60 -70 קלוריות לכוס.

מדובר בכמות גדולה ובעלת נפח של פרי וכמות נמוכה של קלוריות.

נכון, קשה למצוא פירות יער טריים בארץ ואם יש פירות יער טריים אז בדרך כלל הם מאוד יקרים

לכן, אפשרות טובה, נגישה, זולה ובריאה היא לרכוש פירות יער קפואים.

תהליך ההקפאה מאט בצורה משמעותית את תהליך פירוק הוויטמינים ונוגדי החמצון והופך את צריכת הפרי לזמינה הרבה יותר.

אז חוץ מלנשנש את הפירות כך סתם או בדייסת הבוקר, אפשר כמובן להכין שלל קינוחים נהדרים והשימוש בפירות יער יאזן את כמות הקלוריות שקינוח עצמו.

הנה, לדוגמה, פרוסת שטרודל טבעוני אחת מכילה 99 קלוריות בלבד. לו היינו משתמש בתפוחים כמו במתכון הקלאסי כמות הקלוריות היו נוסקות ל 150 קלוריות.

שטרודל טבעוני

קצת על השטרודל הטבעוני

אני השתמשתי ב 3 יריעות של עלי פילו, שבטח תשמחו לדעת שהם לא מכילים שומן כלל (לא מכילים שומן טראנס, ולא מרגרינה) והם מעולים לקינוחים דלי קלוריות.

יריעת דף פילו במשקל 15 גרם ( לא שוקלת כמעט כלום ) יש 40 קלוריות

מאוד נוח לעבוד עם דפי פילו, רוכשים אותם קפואים ומפשירים במקרר למשך לילה.

חשוב מאוד בתהליך העבודה לשמן היטב את עלי הפילו כדי שלא יתייבשו. אפשר לדלל את כמות השמן עם תערובת של שמן וחלב סויה. מניסיוני זה יוצא נחמד

אני השתמשתי בפטל שחור קפוא של חברת סנפרוסט. יש לסנפרוסט מבחר גדול של פירות קפואים שיכולים לשמש למילוי כמו: תערובת פירות יער, דובדבנים, אוכמניות ואפילו תותים.

הכל יתאים במתכון הזה.

 

שטרודל טבעוני

השתמשתי בסוכר קוקוס מפני שיש לו טעם מעט אגוזי ועמוק, אתם יכולים להשתמש בכל ממתיק שאתם אוהבים.

לא הייתי ממליץ להסיר לחלוטין את כמות הסוכר מפני שגם לא תיווצר קונפיטורה וגם אחרת זה לא יהיה בכלל מתוק.

מיץ הלימון גם הוא נדרש ליצירת הקונפיטורה ואינני ממליץ להסיר אותו. הוא גם מקנה טעם חמצמץ עדין.

כדי לתת טעם ומתקתק של שקדים השתמשתי בחמאת שקדים. אפשר להחליף באותה כמות של טחינה גולמית אך הטעם יהיה שונה.

לגבי גבינת הסויה: 

אפשר להשתמש בגבינה קשה קנויה שאתם אוהבים ואז לדלג על כל שלבי הכנת הגבינה אבל דאגו שזו תהייה גבינה קשה ללא נוזלים, אשר יגרמו לשטרודל להתבקע במהלך האפייה.

לא ניתן להשתמש במשקה שקדים או כל משקה צמחי אחרי שהוא לא סויה. לתהליך הגיבון דרוש חלבון אשר משקה השקדים דל בו.

שטרודל טבעוני

ערכים תזונתיים:

חתיכה אחת של שטרודל במשקל 85 גרם:

99 קלוריות

3 גרם חלבון

6 גרם פחמימה

3 גרם שומן

עוד מתכון עם פירות יער? אולי פודינג צ’יה וורוד? 

שטרודל פירות יער, שקדים עם גבינת סויה ביתית

זמן הכנה 1 hour
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 1 hour 20 minutes
מנה הגשה 10 פרוסות
קלוריות 99 kcal

מרכיבים

  • מה צריך?

3 יריעות של עלי פילו מופשר

    2 כוסות פטל שחור קפוא של סנפרוסט

      2 כוסות משקה סויה של תנובה

        2 כפות ממרח שקדים

          כף שקדים פרוסים

            3 כפות סוכר קוקוס

              מיץ מלימון שלם

                אבקת סוכר

                  3 כפות שמן קוקוס

                  • 1 כף אבקת סוכר

                  הוראות הכנה

                  1. הוראות הכנה:

                  מכינים את הגבינה:

                    יוצקים את משקה הסויה לסיר קטן ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות בנוזל. חשוב לא להביא לרתיחה.

                      שופכים מחצית ממיץ הלימון ומערבבים. תוך מספר דקות יוצרו גושים בנוזל.

                        מסננים דרך בד כותנה. מקפלים את הבד ותולים מעל הכיור כדי להגיר את כל הנוזלים.

                          חשוב להגיר כמה שיותר נוזלים.

                            כאשר הגבינה מוכנה ויבשה מערבבים עם 2 כפות ממרח השקדים וכף סוכר ומניחים בצד.

                              מכינים את קונפיטורת הפטל

                                בסיר קטן מניחים את הפטל, 2 כפות סוכר ושארית מיץ הלימון. מערבבים היטב

                                  מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 10-15 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונוצרת קונפיטורה של פטל.

                                    מחממים תנור לחום 180 מעלות

                                      מרכיבים את השטרודל:

                                        מברישים את עלי הפילו בשמן הקוקוס

                                          מניחים בקצה ולכל האורך שכבה צרה וארוכה של גבינת הסויה, מעליה שכבה של קונפיטורת הפטל ומעל בוזקים שקדים פרוסים.

                                            מגלגלים את עלי הפילו, גלגול אחד

                                              מקפלים את עלי הפילו מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים עד הסוף.

                                                מברישים את עלי הפילו במעט שמן קוקוס

                                                  אופים כ 15-20 עד שהשטרודל אפוי וזהוב.

                                                    מוציאים ומצננים לחלוטין

                                                      בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ופורסים לפרוסות

                                                         

                                                         

                                                        Comments

                                                        comments