תבשיל אורז, פטריות ואדממה שמזכיר קצת ריזוטו
שבוע שעבר פגשתי את זהר לוסטיגר-בשן, מהבלוג לאכול טוב שהיא, למי שלא יודע, אחת הנשים היותר מצחיקות שפגשתי.
מלבד האנרגיה הקופצנית והבלתי נגמרת שלה, גם קצת בישלנו אצלי במטבח וגם לא הפסקנו לקשקש על ספורט, ריקוד ואוכל (נו, מה)
לקראת המפגש שלנו, החלטנו שבא לנו להכין דברים טעימים וקלים מאדממה.
זהר הכינה קערת בודהה עם אטריות אורז, אדממה ורוטב גזר מושלללם ואני הכנתי תבשיל אורז עם אדממה ופטריות.
אני חושב שאם היא לא הייתה צריכה ללכת, היינו ממשיכים לפטפט את עצמנו לדעת עד עכשיו.
ככה אנחנו הבלוגרים הבריאים, יש לנו הרבה נושאי שיחה משותפים ויכולת בלתי נגמרת לחפור אחד לשני.
אז למי שלא מכיר את הבלוג המהמם שלה, רוצו לראות כי הוא גם יפה וניראה מצויין וגם המתכונים שלה כייפים ומעוררי תאבון.

מעט על המתכון
התבשיל הזה מעט מזכיר ריזוטו במרקם אבל מכיוון שהשתמשתי באורז מלא, התבשיל הפך פחות עמליני מריזוטו.
השתמשתי ב2 סוגים של פטריות (שמפניון ופורטבלו) כדי להעניק טעם עמוק לתבשיל וכדי להעניק מנת חלבון הגונה הוספתי פולי אדממה קלופים.
השילוב של אורז מלא ואדממה יצר כמות חלבון הגונה, שאפשר להתגאות בה.
אם אתם לא אוהבים פטריות, אפשר לוותר, אך התבשיל יהיה הרבה פחות טעים לדעתי.
אפשר להשתמש בכל סוג אורז מלא שאתם אוהבים, אני השתמשתי בבסמטי, אך גם אורז מלא עגול יתאים.
אפשר להשתמש גם באורז לבן רגיל, אך דעו שכמות החלבון תקטן משמעותית וגם כמות המינרלים והסיבים התזונתיים.
איך אוכלים אותו?
מנת תבשיל כזו לארוחת צהריים או ערב תספק לכם כמות יפה של חלבון, פחמימות איכותיות, סיבים תזונתיים.
ערכים תזונתיים:
ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר:
מנה אחת של תבשיל במשקל: 200 גרם
320 קלוריות
15 גרם חלבון
53 גרם פחמימות
6 גרם שומן
עוד מנה טעימה עם אדממה? אולי קציצות
תבשיל אורז, פטריות ואדממה
מרכיבים
- 1 כוס אורז מלא בסמטי
- 1/2 כוס פולי סויה קלופים ללא התרמילים
- 1 כף שמן זית
- 6 פטריות שמפניון
- 3 פטריות פורטובלו
- 1 כף שטוחה פתיתי בירה
- 1 בצל קטן
- 1 שן שום כתושה
- 1 כפית צנוברים
הוראות הכנה
-
שוטפים היטב את האורז מתחת לזרם מים
-
קוצצים את הבצל
-
פורסים את הפטריות
-
בסיר גדול מחממים את שמן הזית
-
מטגנים את הבצל כ 2-3 דקות
-
מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן את שהפטריות מאבדות מצורתן המקוריות
עניין של 4-5 דקות
-
מוסיפים את האדממה והאורז ומערבבים היטב
-
מוסיפים 2 ורבע וכוסות מים
-
ממליחים ומביאים לרתיחה
-
מנמיכים את האש, מכסים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות
-
לאחר כחצי שעה מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח כ 10 דקות עם מכסה סגור
-
לפני ההגשה מוסיפים את שן השום הכתושה וכף פתיתי הבירה ומערבבים היטב
-
מפזרים מעט צנוברים מעל