Home » תבשיל עדשים עם פטריות
תבשיל עדשים ופטריות

תבשיל עדשים עם פטריות

תבשיל עדשים עם פטריות וירקות שורש

צפו בסרטון

 

לפעמים אני בשוק עד כמה עומק של טעמים עדשים יכולות לספוג

דמיינו עדשים מתבשלות בציר עמוק של ירקות שורש ופטריות עד שהן נמסות ומתפרקות לאט לאט.

תבשיל העדשים הזה מושלם כשרוצים להכין משהו חם וטעים שיכול להתלוות למנת אורז או פסטה (או אפילו פתיתים)

ירקות השורש מעניקים טעם עמוק ומלא והפטריות מקפיצות את הכל לרמה אחרת.

אני לא מגזים. באמת. זה יוצא תבשיל חורפי מהמם.

סיבה נוספת שהשתמשתי בפטריות בשל העובדה שהם מעניקים נפח לתבשיל עם אחוז קלוריות נמוך.

תבשיל עדשים ופטריות
לא הרבה מצרכים

מה על תבשיל עדשים עם פטריות וירקות שורש

1: אני השתמשתי בעדשים ירוקות שלא השרתי, רק שטפתי מאבק והופ לסיר.

ממש לא חובה להשרות עדשים

אפשר להחליף בעדשים כתומות, עדשים שחורות, עדשים צהובות ואפילו כוסמת. כל הקטניות שלא צריכים השריה (כן כן אני ידוע כוסמת זה לא קטניה, זה זרע)

2: אני השתמשתי בירקות שורש ארומתיים במיוחד כמו ארטישוק ירושלמי, ג’ינג’ר, גזר כדי להעניק ארומה וטעם משגעים. לא אוהבים ירק כזה או אחר תחליפו (זה לא קונדטוריה פה)

3: כדי להעניק נפח וטעם במינימום קלוריות הוספתי חופן גדול של פטריות שמפניון. בא לכם פטריות אחרות לכן על זה: פטריות פורטבלו, פטריות יער ושיטקה ישתלבו פה יופי.

4: שימו לב שלא השתמשתי בתבלינים יבשים כי רציתי תבשיל “שקט” יותר מבחינת טעמים. בא לכם להגביר את הווליום? תטגנו יחד עם הבצל כפית כמון וכפית לחויאג’ למרק.

תבשיל עדשים ופטריות

ערכים תזונתיים לתבשיל עדשים

מנה אחת של תבשיל מתוך 4 במשקל 250 גרם תכיל:

  • 265 קלוריות
  • 14 גרם חלבון
  • 41 גרם פחמימה
  • 5 גרם שומן
  • 1 גרם שומן רווי
  • 14 גרם סיבים תזונתיים

עוד מתכון לתבשיל מהביל? 

  • תבשיל עדשים ופטריות

    מנה הגשה 4 מנות
    קלוריות 265 kcal

    מרכיבים

    • 1 כוס עדשים ירוקות שטופות
    • 1 סלסלת פטריות שמפניון שטופות פרוסות
    • 1 בצל קצוץ
    • 2 גזרים קלופים ופרוסים
    • 1 שורש ארטישוק ירושלמי בגודל כף יד מקולף ופרוס
    • 1 שורש פטרוזיליה
    • 1 גבעול סלרי שטוף ופרוס
    • 4 שיני שום כתושות
    • 1 כפית ג'ינג'ר
    • 2 כפות שמן זית
    • 1 כפית מלח
    • 1 מים לבישול

    הוראות הכנה

    1. בסיר גדול שיכול להכיל את התבשיל מחממים את השמן

    2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ 2-3 דקות עד שהוא הופך שקוף

    3. מוסיפים את שאר ירקות השורש: הארטישוק הירושלמי, הג'ינג'ר, הגזר,שורש פטרוזילה השום, הסלרי והמלח ומטגנים מספר דקות

    4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מעט מאבדות מנפחן

    5. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן עוד כמספר דקות תוך כדי ערבוב

    6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה

    7. מנמיכים את האש ומבשלים בין 15-20 דקות עד שהעדשים מתרככות ונמסות לתוך התבשיל

    8. הכי כיף לאכול את התבשיל עם אורז או כוסמת 🙂

    סרטון של המתכון

 

Comments

comments