Home » תבשיל שעועית אדומה

תבשיל שעועית אדומה

תבשיל שעועית אדומה כמו של סבתות

גם סבא שלי היה ספורטאי.

הוא היה חלוץ בקבוצת הכדורגל "הכח וינה" (SC Hakoah Wien)  בשנות ה-30 בוינה.

למי שלא מכיר, זו הייתה קבוצת הכדורגל,של מאיגוד הספורט היהודי בוינה.

קבוצת הכדורגל הצליחה להעפיל עד לליגה הלאומית באוסטריה .

זמן לא רב לאחר מכן, כל זה בערב מלחמת העולם, הגרמנים סגרו את הקבוצה, את האיגוד ,והלאימו את האצטדיון.

סבא שלי, לודוויג (יהודה) לפלר הכדורגלן, עלה לארץ כדי להפריח את השממה וגם שיחק הרבה כדורגל עם הבריטים והערבים וסבתא שלי הייתה מבשלת לו תבשילים עשירים בחלבון כדי שיתחזק.

כחלוצה שעלתה מאירופה בשנות ה 30  היא הייתה מבשלת אוכל אירופאי כבד ועשיר מאוד.

בדרך כלל עם הרבה בשר בקר כבד ושומן.

אבל כשלא היה בשר בנמצא (בכל זאת תקופת הצנע ) היא הייתה מבשלת תבשיל שעועית אדומה עשיר בטעמים וירקות , שוחה ברוטב אדום נפלא.

היא הייתה מגישה את זה מעל אורז (או פתיתים) עם סלט קטן של עגבניות, בצל ומלפפון וכוס מים קרים בצד.

זו הייתה מנה מופלאה, טעימה ומנחמת כמו שרק אוכל של סבתות יכול להיות.

לכבוד הצילומים של המנה לפוסט הזה, הוצאתי מהבוידעם את מפת השולחן הכחולה של סבתא ולרגע אחד הצלחתי לדמיין איך הייתה עורכת את השולחן במטבח הקטן והצנוע שלהם ומניחה עליו את התבשיל הנהדר הזה.

אין כמו אוכל כדי להיזכר באנשים שאנחנו אוהבים שהם אינם עוד.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

______________________________________________________

איך אוכלים את זה? 

מנה אחת של תבשיל שעועית אדומה בשילוב עם מנת פחמימה, כמו אורז, פתיתים או לחם יכול להיות מנה מושלמת לארוחת צהריים או ערב עשירה מאוד בחלבון, סיבים תזונתיים ומינרלים חשובים.

מושלמת לתקופת חיטוב, בשל תכולת הסיבים הגבוהה ובשל תכולת החלבון הגבוהה גם כן.

______________________________________________________

 

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר 

מנה אחת מתוך 3 (-ללא אורז)

330 קלוריות

30 גרם פחמימה

25 גרם חלבון

14 גרם שומן (2 גרם שומן רווי)

10 גרם סיבים תזונתיים

 

מעט על המתכון

אני שיניתי מעט את המתכון והתאמתי אותו לחך הישראלי, הוספתי שמן זית שהוא עדיף על שמן החמניות שסבתא הייתה משתמשת, הוספתי שום ומעט כוסברה והתוצאה לא פחות ממופלאה.

רוצים לעשות מרק משעועית? הנה המתכון 

 

תבשיל שעועית אדומה
שב, תשטוף ידיים, האוכל מתקרר

 

 

תבשיל שעועית אדומה
הרבה חלבון

 

 

תבשיל שעועית אדומה

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 1 minute
זמן כולל 19 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 250 גרם שעועית אדומה לפני בישול
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 גזר קלוף חתוך לקוביות
  • 1 שורש סלרי קלוף וחתוך לקוביות
  • 1 כף כורכום
  • 1 כפית כמון
  • 2 כפות פפריקה
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1 כפית סילאן
  • 3 שיני שום כתושות
  • 1 צרור כוסברה קצוצה גס
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 2 עלים של מרווה
  • 1 כפית פפריקה חריפה לא חובה- למי שאוהב מעט פיקנטי

הוראות הכנה

  1. משרים את 250 גרם שעועית אדומה (בערך כוס אחת) ב 3 כוסות מים למשך לילה (8 שעות )
  2. בבוקר שאחרי שופכים את מי ההשרייה ומעבירים את השעועית לסיר גדול
  3. שופכים 3 כוסות מים מוסיפים כפית סודה לשתייה ומביאים לרתיחה על אש גדולה
  4. מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות ללא מכסה
  5. לאחר 20 דקות מוסיפים את קוביות הסלרי, הגזר, עלי המרווה והכוסברה וממשיכים לבשל 40 דקות על אש נמוכה מאוד.
  6. לאחר 40 דקות השעועית אמורה להיות מאוד רכה
  7. במידה ונשארו בסיר כמות נוזלים גדולה, מסננים מעט ממי הבישול ומשאירים בסיר כמות נוזלים השווה לכוס
  8. מוסיפים את התבלינים, השום ורסק העגבניות, מערבבים וממשיכים לבשל עוד 3-4 דקות רק כדי לחמם את התבשיל.
  9. מכבים את האש ומגישים חם עם מעט כוסברה קצוצה על אורז או פתיתים
 

Comments

comments