Home » סלט קינואה טבעוני
סלט קינואה טבעוני

סלט קינואה טבעוני

קיץ, סלט קינואה טבעוני והרבה חלבון

אם לא שמתם לב אז הבלוג שלי, הספורטאי הטבעוני, עבר למוד קיץ.

מה זה אומר? 

בגדול, אני מפרסם מעכשיו ועד חודש אוקטובר (אבל תתפסו אותי על התאריך) מתכונים קלי הכנה במיוחד (כי למי יש כוח לעמוד במטבח עכשיו ולבשל. למי?! )

ממרכיבים שאפשר למצוא בכל סופרמרקט (ללא רכיבים טבעונים מיוחדים שצריך ללכת, בחום ובלחות, במיוחד לחנות טבע)

שאפשר לאכול אותם קרים (או חמים למי שאוהב) והם מכילים כמויות גדולות של נוזלים, וויטמינים ומינרלים שיעשו לכם קיץ שמח וטעים במיוחד.

 

 

כמו סלט קינואה טבעוני עם המון ירוקים, פסטו והטופו עם בזיליקום, החדש של חברת תנובה .

מנה מושלמת לארוחת צהריים שאפשר לקחת בקופסה בקלות למשרד או ללימודים או אפילו להגיש בארוחת השבת .

קצת על המתכון:

אני השתמשתי בקינואה אדומה שאהובה עלי במיוחד מפני שטעמה מעט שונה מהטעם של הקינואה הרגילה, הלבנה (הם בעלי אותם ערכים תזונתיים, אין הבדל כלל) והצבע האדום העז והעמוק נשמר גם בבישול.

הסלט הזה הוא בעל טעם נפלא של בזיליקום ורעננות מפתיעה הודות לירקות הירוקיםהמכילים כמות גבוהה של ברזל, חלבון ונוגדי חימצון.

אם אינכם מוצאים ירקות ירוקים טריים אפשר גם להשתמש בירקות קפואים ולהפשיר מספר דקות במיקרוגל או בסיר עם מים רותחים. 3-5 דקות וזה מוכן.

סלט קינואה טבעוני
רק בריאות !

___________________________________________

איך אוכלים את זה?

מנה אחת של סלט קינואה טבעוני יכול להיות פתרון טוב לארוחת צהריים מלאה ועשירה או לארוחת אחרי אימון בשל תכולת החלבון הגבוהה.

מנת הסלט מכילה כמות גבוהה של סיבים תזונתיים אשר מסייעים לתחושת שובע לאורך זמן ולכן יכולים לתאים לעונת הקיץ כאשר אנו בעיצומה של עונת החיטוב

_________________________________________

 

מעט ערכים תזונתיים

מנה אחת של סלט מכילה:

350 קלוריות

34 גרם פחמימה

20 גרם חלבון

14 גרם שומן (מתוכו 2 גרם שומן רווי)

11 גרם סיבים תזונתיים

5.5 מק"ג ברזל

 

 

סלט קינואה טבעוני
סלט כארוחה מלאה וטעימה בקטע אחר

 

רוצים 30 גרם חלבון במנה אחת? 

סלט קינואה טבעוני

מקינואה אדומה, טופו בזיליקום, אפונה סינית, שעועית ירוקה, פסטו, שקדים מולבנים ועגבניות מיובשות. 20 גרם חלבו וללא גלוטן כלל.
זמן הכנה 4 minutes
זמן כולל 4 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

  • 3 כוסות קינואה אדומה מבושלת ראה הוראות בישול מטה
  • 300 גרם טופו עם בזיליקום של תנובה
  • 3 כוסות ברוקולי טרי טרי או קפוא
  • 1.5 כוסות אפונה סינית (אפונה ירוקה עדינה) טרי או קפוא
  • 1.5 כוסות שעועית ירוקה ארוכה טרי או קפוא
  • 6 יחידה עגבניות מיובשות ללא שמן
  • 3 כפות שקדים מולבנים
  • 3 כפיות רוטב פסטו ראה הוראות בישול מטה, אפשר גם קנוי

הוראות הכנה

  1. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
  2. חולטים את הברוקולי, האפונה הסינית, השעועית כ 3-4 דקות במים רותחים
  3. מעבירים לקערה עם מים קרים להפסקת תהליך הבישול
  4. אפשר גם להעביר את הירקות לקערה עמוקה ועם 3-4 כפות מים ולבשל 5 דקות במיקרוגל
  5. מעבירים את כל הרכיבים לקערה עמוקה ומערבבים היטב
  6. מגישים קר או חם

יש לי הערות

איך מבשלים קינואה מושלמת

  1. שופכים כוס וחצי קינואה אדומה למסננת ושוטפים היטב כמספר דקות.
  2. מרתיחים ליטר וחצי מים בקומקום.
  3. מעבירים לסיר עמוק מאוד וקולים את הקינואה, ללא שמן, כ 4-5 דקות, תוך כדי ערבוב,  כדי לשחרר את הטעם האגוזי שבה.
  4. מוסיפים 7 כוסות מים רותחים (בערך ליטר וחצי)
  5. מבשלים את הקינואה על אש נמוכה מאוד כ - 10 דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  6. מסננים את המים ומעבירים לקערה עמוקה. אין צורך לשטוף את הקינואה

 

איך מכינים פסטו טבעוני 

מה צריך?

  1. צרור גדול מאוד של עלי בזיליקום
  2. 3 שיני שום
  3. חצי כוס שמן זית
  4. 20 אגוזי קשיו מושרים בהרבה מים למשך לילה או 4 שעות לפחות

מה עושים?

  1. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים
  2. מסננים את אגוזי הקשיו מהמים
  3. מעבירים למעבד מזון את כל הרכיבים וטוחנים בפולסים עד שנוצרת משחה ירוקה וריחנית.

נשמר בצנצנת אטומה ובמקרר כשבועיים

Comments

comments