על חיטוב ועוגת שוקולד טבעונית ללא אפיה
כן, אני יודע שלפעמים אני נשמע לכם מעט מוזר (גם לעצמי)
אבל מכיוון שחיטוב והרזיה היא פונקציה של גרעון קלורי שלילי אני מרשה לעצמי מדי פעם לאכול דברים טעימים ומעט מושחתים שלא יחרבו לחלוטין את המאזן הקלורי שלי.
כמו לדוגמה עוגת השוקולד הטבעונית הזו שהיא מכילה רק 3 רכיבים בלבד שאפשר למצוא בכל סופר ומאוד אהובה ע"י ילדים (במיוחד ע"י ילד אהוב אחד) .
אני אוהב להכין את העוגה הזו לימי הולדת או שממש אין לי זמן וסבלנות להתחיל לאפות עוגות ועדיין אני רוצה להרשים.
החלק הכי טוב בעוגה הזו שהיא קרמית, מפנקת, מרגישה מושחתת לחלוטין (אבל לא) והטעם של הטופו בכלל לא מורגש. – באחריות!
כדאי שתדעו:
בעוגה הזו אין תוספת סוכר (מלבד הסוכר שבשוקולד ובפתי- בר)
אין שמן קוקוס (שמכיל כמות גבוהה של שומן רווי)
אין קשיו (שהוא מאוד יקר)
המחיר הכולל של העוגה נע בין 30 – 40 שקלים סה"כ
בנוסף גם לקח לי להכין את העוגה הזו 10 דקות ולא הייתי צריך לכלכך המון כלים בשביל זה ומצאתי את כל המצרכים בסופר מרקט הקרוב לביתי ולא נאלצתי לחפש אחר חנות טבע.
כאילו אפשר לאכול את העוגה ועדיין להשאיר אותה שלמה- לא להיט?
________________________________
איך אוכלים את זה?
פרוסת עוגה אחת יכולה להיות חלק מצ'יט מיל (cheat meal) השבועי מבלי לחשוש שהפרתם את המאזן הקלורי בצורה דרסטית.
_________________________________
ערכים תזונתיים מהתזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר
פרוסת עוגה אחת מכילה:
290 קלוריות
36 גרם פחמימה
5 גרם חלבון
14 גרם שומן (1.9 מתוכו שומן רווי)
מקומות אחרונים לסדנת הבישול עשירה בחלבון
עוגת שוקולד טבעונית ללא אפיה
מרכיבים
- 300 גרם שוקולד מריר
- 260 גרם פתי בר שרוול אחד
- 340 גרם טופו משי אריזה אחת
הוראות הכנה
-
ממיסים את השוקולד במיקרוגל או מעל קערת מים רותחים
-
מעבירים את הטופו לבלנדר וטוחנים יחד עם השוקולד המומס
-
מפוררים את עוגיות הפתי בר בעזרת הידיים ומרטיבים עם 2-3 כפות מים
-
משטחים את הפירורי עוגיות הפתי בר בתחתית תבנית אפייה עם קפיץ בקוטר 24 ס"מ ומשאירים חופן של פירורי בצד לעיטור
-
יוצקים את בלילת השוקולד והטופו מעל תחתית העוגיות ומכניסים למקרר לפחות לשעה
-
לפני ההגשה מעטרים עם שארית פירורי העוגיות .