Go Back
להדפיס
קאפקייקס סלק טבעונים

מאפינס סלק טבעונים

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 25 minutes
זמן כולל 30 minutes
מנה הגשה 8 קאפקייקס

מרכיבים

  • 2 סלקים מבושלים 200 גרם - אפשר גם מוואקום
  • 1/2 כוס סוכר 90 גרם
  • 180 גרם קמח תופח כוס + 4 כפות
  • 1/2 כוס שמן קנולה 120 מ"ל
  • 1 כף פשתן טחון
  • 1/2 כפית קקאו

קרם

  • 250 גרם גבינת סויה של תנובה בטעם טבעי אפשר כל גבינת סויה אחרת שאתם אוהבים
  • 6 כפות שמן קוקוס 60 מ"ל
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית תמצית ווניל

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם הקאפקייקס
  2. מערבבים בקערה קטנה את הפשתן עם 2-3 כפות מים ומניחים בצד לחצי שעה עד שנוצר ג'לי דביק
  3. מחממים את התנור לחום בינוני ( 180 מעלות)
  4. בבלנדר טוחנים היטב את הסלק עד שמתקבלת עיסת סלק אחידה וללא גושים
  5. מוסיפים לקערה עמוקה את הקמח, הסוכר, השמן, מחית הסלק, הפשתן, והקקאו ומערבבים היטב עד שנוצר בצק בצבע עמוק ויפה במידה והבצק יבש מאוד הוסיפו 2-3 כפות מים
  6. מעבירים לתבנית שקעים
  7. אופים כ 25-28 דקות עד שקיסם שנועצים במרכז הקאפקייס יוצא יבש מוציאים ומצננים לחלוטין
  8. ממשיכים לקרם
  9. מוסיפים לקערה עמוקה את גבינת הסויה, את שמן הקוקוס, 4 כפות סוכר ואת תמצית הווניל וטורפים יחד בעזרת מטרפה עד שנוצר קרם אחיד
  10. מורחים כל קאפקייק ב 40 גרם קרם
  11. מעטרים עם מעט פטל קפוא מלמעלה

יש לי הערות

אפשר להמיר את הקמח התפוח ב 70% קמח לבן ו 30% קמח מלא + כפית אבקת אפיה

אפשר להוסיף עוד חצי כפית קקאו לטעם שוקולדי יותר

אפשר להחליף את הסוכר הלבן בסילאן או מייפל - מבחינת ערכים תזונתיים ואפקט מטאבולי זה אותו דבר

אי אפשר להחליף את שמן הקוקוס בשמן אחר - הוא דרוש למיצוק הקרם