להדפיס
מרק קרם כרובית טבעוני

מרק קרם כרובית טבעוני

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 1 ראש כרובית במשקל קילו ורבע - וחצי
  • 1 ארטישוק ירושלמי באורך 15 ס"מ
  • 2 שיני שום
  • 1 כף שמן זית
  • 1/2 בצל יחידה בינונית
  • 1 כף חמאת שקדים 30 גרם
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורד

לסלט

  • 1 כף שמן זית
  • חופן עלי בזיליקום
  • 3 צנוניות
  • 2 בצל ירוק
  • 1 כף שקדים מולבנים 15 גרם

הוראות הכנה

  1. מפרקים את הכרובית לפרחים
  2. מקלפים את שורש הארטישוק הירושלמי
  3. ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
  4. מבשלים בסיר המים את פרחי הכרובית ושורש הארטישוק הירושלמי כ 10 דקות עד שהירקות מתרככים
  5. מסננים את הירקות מהמים ושומרים 2 כוסות מים בצד
  6. קוצצים את הבצל עם כף השמן ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף
  7. מעבירים למעבד מזון את הבצל המטוגן, הירקות, 2 כוסות מים מהבישול ושאר רכיבי המרק וטוחנים היטב עד שמתקבל מרק סמיך ואחיד
  8. מעבירים למקרר לצינון (במידה ואתם רוצים לאכול אותו קר - אני ממליץ)
  9. מכינים את הסלט
  10. קוצצים את הירקות ומערבבים עם כף שמן הזית
  11. מעבירים את המרק לקערות הגשה ומוסיפים מעט סלט מלמעלה