-
מפרקים את הכרובית לפרחים
-
מקלפים את שורש הארטישוק הירושלמי
-
ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה
-
מבשלים בסיר המים את פרחי הכרובית ושורש הארטישוק הירושלמי כ 10 דקות עד שהירקות מתרככים
-
מסננים את הירקות מהמים ושומרים 2 כוסות מים בצד
-
קוצצים את הבצל עם כף השמן ומטגנים עד שהבצל הופך שקוף
-
מעבירים למעבד מזון את הבצל המטוגן, הירקות, 2 כוסות מים מהבישול ושאר רכיבי המרק וטוחנים היטב עד שמתקבל מרק סמיך ואחיד
-
מעבירים למקרר לצינון (במידה ואתם רוצים לאכול אותו קר - אני ממליץ)
-
מכינים את הסלט
-
קוצצים את הירקות ומערבבים עם כף שמן הזית
-
מעבירים את המרק לקערות הגשה ומוסיפים מעט סלט מלמעלה