להדפיס
קציצות טופו ברוטב ירוק

קציצות טופו ברוטב ירוק

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
זמן כולל 25 minutes
מנה הגשה 3 מנות

מרכיבים

קציצות

  • 300 גרם טופו
  • 3 כפות קמח חומוס 20 גרם
  • 2 כפות שמן זית 20 מ"ל
  • 2 שיני שום
  • 1/2 בצל 60 גרם

רוטב ירוק

  • 2 כוסות תרד טרי 80 גרם
  • 1 כוס אפונה ירוקה קפואה 120 גרם
  • 1 כוס שעועית ירוקה קפואה 100 גרם
  • 1/2 ראש ברוקולי - מופרד לפרחים 170 גרם
  • 1 כף שמן זית 10 מ"ל
  • 1/2 כוס כוסברה 20 גרם
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 בצל 100 גרם
  • 2 שיני שום
  • 1/4 פלפל חריף לחובבי הפיקנטי - לא חובה
  • 1/2 כפית גרעיני כוסברה לקישוט - לא חובה

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם הקציצות
  2. במעבד מזון טוחנים את הטופו, הבצל ובשום לעיסה אחידה
  3. מעבירים לקערה עמוקה את עיסת הטופו ומערבבים עם 2 כפות קמח חומוס עד שמתקבלת עיסה דביקה ויציבה
  4. שופכים כף קמח חומוס אחת לקערה עמוקה קטנה, נוספת
  5. משמנים עם מעט שמן זית תבנית אפיה
  6. בעזרת ידיים רטובות, יוצרים קציצות מעיסת הטופו, בגודל כדור פינג פונג ומצפים בקמח החומוס מכל הצדדים
  7. מניחים על גבי תבנית האפיה ומזליפים מעט שמן זית מלמעלה
  8. אופים על חום בינוני- גבוה (180 מעלות) בתוכנית גריל עליון כ 15 דקות עד שהקציצות משחימות
  9. מכינים את הרוטב
  10. יוצקים ליטר וחצי מים לסיר גדול מאוד ומביאים לרתיחה (סביבות 6-7 כוסות)
  11. חולטים כ 4-5 דקות את פרחי הברוקולי, עלי התרד והאפונה ושעועית הירוקה ומעבירים לקערה עמוקה עם מים קרים, להפסקת הבישול
  12. אפשר במקום להעביר לכלי המיועד למיקרוגל ולבשל את הירקות כ 6-7 דקות על עוצמה נמוכה
  13. מעבירים את הברוקולי, האפונה והשעועית הירוקה עם שאר רכיבי הרוטב לבלנדר וטוחנים היטב כמספר דקות עד שמתקבל רוטב סמיך וקרמי
  14. מעבירים לסיר שטוח ומביאים לרתיחה במידה ואתם מוסיפים שמת קשיו או קרם קוקוס- זה הזמן .
  15. מוסיפים את הקציצות לרוטב ומגישים עם מעט זרעי כוסברה מלמעלה וזרזיף של שמן זית עם מלח גס