להדפיס
קציצות עדשים ברוטב של פירות יבשים. מנה מיוחדת לכבוד ט"ו בשבט

קציצות עדשים ברוטב של פירות יבשים לט"ו בשבט

קציצות עדשים ברוטב מתקתק של פירות יבשים. מנה מיוחדת לכבוד ט"ו בשבט שאפשר לאכול כל השנה וללא נקיפות מצפון.
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 20 minutes
זמן כולל 30 minutes
מנה הגשה 25 קציצות

מרכיבים

  • קציצות:
  • 1 כוס עדשים ירוקות/חומות לפני הבישול 200 גרם
  • 1/2 כוס פתיתי קוואקר גרוס דק
  • 1/2 בצל
  • 1 שן שום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית אבקת כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • מלח לפי הטעם
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 כף שמן לשימון הקציצות
  • לרוטב:
  • 2 בצלים בינוניים קצוצים דק
  • 1 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • 7 עגבניות גדולות מקולפות או חתוכות לרבעים
  • כף סילאן
  • מקל קינמון קטן
  • 1/4 הל טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 200 גרם משמשים מיובשים מושרים כ 5 דקות במים חמימים וקצוצים גס
  • 200 גרם שזיפים מגולענים קצוצים גס
  • מיץ מחצי לימון
  • 2 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. מבשלים בהרבה מים (פי 3 ) את העדשים עד ריכוך - בערך 20 דקות ומסננים מהמים
  2. טוחנים את העדשים יחד עם הקוואקר שבמעבד מזון עד שמתקבלת עיסה דביקה ואחידה
  3. מוספים את שאר רכיבי הקציצות (מלבד השמן) ומערבבים היטב
  4. בעזרת ידיים רטובות עושים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים על גבי תבנית האפייה
  5. מברישים עם מעט שמן את הקציצות
  6. אופים על חום גבוה (200 מעלות) כ 20 דקות
  7. לרוטב
  8. מטגנים עם מעט שמן את הבצלים הקצוצים עד שהם מתרככים
  9. טוחנים את העגבניות עם השום במעבד מזון ומוסיפים ישר לסיר עם הבצלים
  10. מוסיפים את שאר הרכיבים (התבלינים והפירות היבשים) והמים ומבשלים על אש נמוכה כ 15 -20 דקות עד שהרוטב מסמיך ומסירים מהאש
  11. מניחים את הקציצות החמות בתוך הרוטב החם. ומגישים עם מעט שקדים מולבנים מעל