להדפיס

תבשיל אורז, פטריות ואדממה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 35 minutes
קלוריות 320 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס אורז מלא בסמטי
  • 1/2 כוס פולי סויה קלופים ללא התרמילים
  • 1 כף שמן זית
  • 6 פטריות שמפניון
  • 3 פטריות פורטובלו
  • 1 כף שטוחה פתיתי בירה
  • 1 בצל קטן
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית צנוברים

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את האורז מתחת לזרם מים 

  2. קוצצים את הבצל 

  3. פורסים את הפטריות 

  4. בסיר גדול מחממים את שמן הזית 

  5. מטגנים את הבצל כ 2-3 דקות 

  6. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן את שהפטריות מאבדות מצורתן המקוריות 

    עניין של 4-5 דקות 

  7. מוסיפים את האדממה והאורז ומערבבים היטב 

  8. מוסיפים 2 ורבע וכוסות מים 

  9. ממליחים ומביאים לרתיחה 

  10. מנמיכים את האש, מכסים את האש ומבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות 

  11. לאחר כחצי שעה מכבים את האש ונותנים לאורז לנוח כ 10 דקות עם מכסה סגור 

  12. לפני ההגשה מוסיפים את שן השום הכתושה וכף פתיתי הבירה ומערבבים היטב 

  13. מפזרים מעט צנוברים מעל