להדפיס
לזניה טבעונית

לזניה טבעונית

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 50 minutes
מנה הגשה 15 חתיכות
קלוריות 60 kcal

מרכיבים

  • 9 עלי לזניה 200 גרם
  • 1 טופו פיקנטי של חברת תנובה 300 גרם
  • 1 קרם סויה של תנובה 250 גרם
  • 600 גרם רוטב עגבניות
  • 1/2 קילו עלי תרד
  • 1 כפית שמן זית
  • 1 כף פתיתי בירה 50 גרם
  • תבנית אפיה בגודל 20 ס"מ על 30 ס"מ

הוראות הכנה

  1. שוטפים את עלי התרד היטב ומורידים את הגבעולים במידה ויש 

  2. מוסיפים למחבת מעט שמן זית ומוסיפים את עלי התרד 

  3. ממליחים מעט ומכסים עם מכסה 

  4. מבשלים על אש נמוכה 2-3 דקות עד שעלי התרד נובלים מעט 

  5. במידה ועלי התרד גדולים ניתן לקצוץ אותם לפני או אחרי הבישול

  6. מורידים מהאש ומניחים בצד 

  7. במעבד מזון טוחנים היטב את הטופו הפיקנטי של תנובה יחד עם קרם הסויה עד קבלת מרקם אחיד. 

  8. על תחתית של תבנית אפייה, מורחים רוטב עגבניות ומעל 3 דפי לזניה 

  9. מורחים שליש של ממרח הטופו ומעל שליש מעלי התרד ומכסים עם רוטב עגבניות 

  10. חוזרים על התהליך עוד כפעמיים (סה"כ שלוש שכבות של לזניה) 

  11. בוזקים מעל כף של פתיתי בירה 

  12. אופים בתנור כ 40 דקות על 180 מעלות

  13. הלזניה יוצאת מהתנור מעט לא יציבה אך היא תתייצב יותר כאשר היא תצטנן