חומוס מעדשים כתומות שמכינים בצ'יק צ'ק
שוטפים את העדשים היטב תחת מים זורמים
מסננים מהמים ומעבירים לסיר
יוצקים מים עד כיסוי, מכסים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות
לאחר 10 דקות מערבבים ובודקים האם נותרו נוזלים בסיר
במידה וניראה שהנוזלים התאדו מהר, הוסיפו מעט מים, ערבבו ובשלו עוד כ10 דקות עד שהעדשים התרככו מאוד והעיסה יציבה ולא מאוד נוזלית
העבירו את העדשים המבושלות לקערה עמוקה
בעזרת בלנדר מוט טחנו היטב את העדשים עד קבלת עיסה אחידה
הוסיפו את הטחינה וערבבו היטב
במידה והמרקם דחוס מדי ולא קרמי מספיק, הוסיפו עוד מעט מים
הוסיפו את שמן הזית, הלימון, השום, כמון והמלח לפי הטעם וערבבו היטב.
זהו, החומוס מוכן, אפשר להעביר לצלחות הגשה
הגישו כל צלוחית חומוס עם טחינה, מעט כמון, שמן זית ומעט פטרוזיליה לקישוט