להדפיס

חומוס מעדשים

חומוס מעדשים כתומות שמכינים בצ'יק צ'ק

Keyword חומוס, עדשים, חלבון, קטניות, טחינה
זמן הכנה 2 minutes
זמן בישול 30 minutes
מנה הגשה 6 מנות
קלוריות 200 kcal

מרכיבים

  • 2 כוסות עדשים כתומות שבורות 340 גרם
  • 1/2 כוס טחינה גולמית לבנה 75 גרם
  • 3 כפות שמן זית 30 מ"ל
  • 2 שיני שום כתושות
  • מיץ מחצי לימון
  • 1 כפית כמון
  • מים
  • מלח לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. שוטפים את העדשים היטב תחת מים זורמים

  2. מסננים מהמים ומעבירים לסיר

    חומוס מעדשים
  3. יוצקים מים עד כיסוי, מכסים ומביאים לרתיחה

  4. מנמיכים את האש ומבשלים כ10 דקות

  5. לאחר 10 דקות מערבבים ובודקים האם נותרו נוזלים בסיר

  6. במידה וניראה שהנוזלים התאדו מהר, הוסיפו מעט מים, ערבבו ובשלו עוד כ10 דקות עד שהעדשים התרככו מאוד והעיסה יציבה ולא מאוד נוזלית

    חומוס מעדשים
  7. העבירו את העדשים המבושלות לקערה עמוקה

  8. בעזרת בלנדר מוט טחנו היטב את העדשים עד קבלת עיסה אחידה

  9. הוסיפו את הטחינה וערבבו היטב

  10. במידה והמרקם דחוס מדי ולא קרמי מספיק, הוסיפו עוד מעט מים

    חומוס מעדשים
  11. הוסיפו את שמן הזית, הלימון, השום, כמון והמלח לפי הטעם וערבבו היטב.

  12. זהו, החומוס מוכן, אפשר להעביר לצלחות הגשה

    חומוס מעדשים
  13. הגישו כל צלוחית חומוס עם טחינה, מעט כמון, שמן זית ומעט פטרוזיליה לקישוט