להדפיס
קערת חלבון

קערת חלבון

31 גרם חלבון בקערה אחת

זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 5 minutes
מנה הגשה 1

מרכיבים

לרוטב

  • 1 כף שמן קוקוס 10 מ"ל
  • 1 שן שום כתושה
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כף מחית קארי אדום 10 גרם

לכל השאר

  • 100 גרם טופו חתוך לקוביות
  • 1 בוק-צ'וי חצוי לאורך ל 2 חצאים
  • 50 גרם אטריות אורז דקות מושרות במים רותחים עד ריכוך ומסוננות מנוזלים
  • 50 גרם פולי סויה - אדממה מופשרים
  • 1 כוס ירקות מאודים בסרטון השתמשתי בסלק ודלעת מאודים במיקרוגל
  • 1 כף שומשום שחור ורגיל
  • 2 פטריות שיטאקי מושרים במים רותחים כחצי שעה ומסוננים מהמים

הוראות הכנה

  1. בסיר רחב שופכים את שמן הקוקוס, השום ומחית הקארי ומטגנים כ 2 - 3 דקות תוך כדי ערבוב. הפעולה הזו "פותחת" את התבלינים

  2. מוסיפים מחצית מרוטב הסויה ומערבבים עד שנוצר רוטב סמיך ואחיד. במידה ויש עוד גושים הוסיפו מעט מים והמשיכו לערבב

    קערת חלבון
  3. הוסיפו את קוביות הטופו והמישכו לטגן כמספר דקות.

  4. הפכו את הקוביות הטופו והמישכו לטגן עוד 2-3 דקות עז שהרוטב מתייבש מעט על גבי הטופו

    קערת חלבון
  5. בעזרת מזלג הסירו את קוביות הטופו מהמחבת והניחו בצד

  6. הוסיפו את שארית רוטב הסויה וערבבו היטב, עד שנוצר רוטב סמיך ואחיד. במידה ויש עוד גושים הוסיפו מעט מים והמשיכו לערבב

  7. הניחו את בוק-צ'וי על גבי הרוטב והמשיכו לטגן כ2-3 דקות

    קערת חלבון

הרכיבו את קערת החלבון

  1. בקערה עמוקה הניחו את אטריות האורז, הטופו, הבוק-צ'וי, האדממה, הירקות המאודים, פטריות השיטאקי

    קערת חלבון
  2. פזרו שומשום על גבי הטופו והירקות והוסיפו את הליים