להדפיס

לחם שיבולת שועל

לחם שיבולת שועל שמכינים במהירות ללא שמרים או לישה

Keyword שיבולת שועל, פשתן, חמניה, צ'יה
זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 15 פרוסות
קלוריות 150 kcal

מרכיבים

  • 1.5 כוס שיבולת שועל דקה (קוואקר) של חברת הרדוף 188 גרם
  • 0.5 כוס אגוזי לוז 50 גרם
  • 0.5 כוס זרעי פשתן
  • 0.5 כוס זרעי חמניה 65 גרם
  • 2 כף זרעי צ'יה 25 גרם
  • 1 כפית מלח
  • 0.5 כפית אבקת אפיה
  • 3 כפות שמן (אני השתמשתי בשמן אגוזי מלך גם שמן זית ישתלב מצויין) 30 מ"ל
  • 1 כף סילאן 22 גרם
  • 1.5 כוסות מים 360 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בקערה עמוקה מערבבים את כל החומרים היבשים ומערבבים היטב

  2. בקערה נוספת מערבבים את כל המרכיבים הרטובים ומערבבים היטב

    לחם שיבולת שועל
  3. שופכים את הקערה עם הרכיבים היבשים לתוך הקערה עם הרכיבים הרטובים ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה

  4. מניחים את הקערה על השיש למשך חצי לפחות עד 24 שעות כדי שהתערובת תתגבש

אפייה

  1. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. מעבירים את העיסה לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה

  3. אופים כ 20 דקות

  4. לאחר 20 דקות אפייה מוציאים את הלחם מהתבנית, הופכים אותו וממשיכים לאפות עוד 40 דקות

  5. פורסים כשהוא קר לחלוטין

Recipe Video