לילה לפני - משרים את השעועית האדומה במים עד כיסוי
למחרת מסננים את המים מהשעועית ומניחים בצד
מטגנים את הבצל 2-3 דקות עד שהוא הופך שקוף
מוסיפים את שעועית ומכסים במים
מוסיפים כפית סודה לשתייה ומבשלים עד התרככות - כ30 דקות.
בדקו מדי פעם האם נותרו נוזלים בסיר והוסיפו במידת הצורך
סננו את הנוזלים שנותרו בסיר
הוסיפו את העגבניות הקצוצות, המלח, הפריקה, השום, לימון והכוסברה ובעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג מעכו מעט רק כדי למזג את הרכיבים זה בזה.
הניחו על גבי טורטיה מקמח מלא 2 כפות של אורז מלא ו2 כפות של ממרח השעועית במרכז הטורטיה
קפלו את החלק הפנימי ולאחר מכן את החלקים החיצוניים וגלגלו.
חתכו כל טורטיה במרכז לשני חצאים וזללו בהנאה