Go Back
להדפיס

בוריטו שעועית אדומה

זמן הכנה 8 hours
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 4 בוריטו

מרכיבים

  • 1/2 כוס שעועית אדומה לא מבושלת בערך 150 גרם. או 250 גרם שעועית אדומה מבושלת
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 חופן כוסברה קצוצה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 עגבניה קצוצה
  • מיץ מחצי לימון

להגשה לבוריטו אחד

  • 2 כפות אורז מלא מבושל
  • 1 טורטייה מקמח מלא

הוראות הכנה

  1. לילה לפני - משרים את השעועית האדומה במים עד כיסוי

    בוריטו שעועית אדומה
  2. למחרת מסננים את המים מהשעועית ומניחים בצד

  3. מטגנים את הבצל 2-3 דקות עד שהוא הופך שקוף

  4. מוסיפים את שעועית ומכסים במים

  5. מוסיפים כפית סודה לשתייה ומבשלים עד התרככות - כ30 דקות.

  6. בדקו מדי פעם האם נותרו נוזלים בסיר והוסיפו במידת הצורך

  7. סננו את הנוזלים שנותרו בסיר

  8. הוסיפו את העגבניות הקצוצות, המלח, הפריקה, השום, לימון והכוסברה ובעזרת מועך תפוחי אדמה או מזלג מעכו מעט רק כדי למזג את הרכיבים זה בזה.

  9. הניחו על גבי טורטיה מקמח מלא 2 כפות של אורז מלא ו2 כפות של ממרח השעועית במרכז הטורטיה

  10. קפלו את החלק הפנימי ולאחר מכן את החלקים החיצוניים וגלגלו.

    בוריטו שעועית אדומה
  11. חתכו כל טורטיה במרכז לשני חצאים וזללו בהנאה

סרטון של המתכון