להדפיס
לחם שיפון מלא

לחם פשתן מלא עם מלא זרעים

זמן הכנה 1 day
זמן בישול 1 hour
מנה הגשה 20 פרוסות
קלוריות 120 kcal

מרכיבים

  • 150 גרם זרעי שיפון אפשר חיטה/גריסים (לא פנינה)/ זרעי כוסמין
  • 75 גרם גרעיני דלעת או גרעיני חמניה
  • 75 גרם זרעי פשתן
  • 480 מ"ל מים
  • 250 גרם קמח שיפון מלא (אני השתמשתי בקמח האורגני של חברת הרדוף)
  • 1/2 כף שמרים יבשים או 1.5 כפות שמריים טריים
  • 1 כף מלח
  • 1.5 כף סילאן
  • 1 כף שמן צמחי לשימון התבנית

הוראות הכנה

יום ראשון

  1. בבלנדר טוחנים גס מאוד את השיפון, הפשתן, וגרעיני הדלעת. אין צורך לטחון הרבה רק לשבור את מעט את הזרעים והגרעינים

  2. מעבירים לקערה ומוסיפים 300 מ"ל מים (כוס גדולה) מערבבים מכסים במגבת מטבח ומניחים להשריה למשך 18-24 שעות

  3. בקערה נוספת ערבבו את קמח השיפון עם השמרים והוסיפו 180 מ"ל מים.

  4. ערבבו היטב עד קבלת בצק אחיד ויבש. אין צורך ללוש

  5. עטפו במגבת מטבח והניחו בצד למשך 18-24 שעות

יום שני

  1. אחדו את שתי תכולת הקערות וערבבו היטב בעזרת הידיים או מיקסר.

  2. הוסיפו את המלח והסילאן וערבבו היטב

  3. צקו את התערובת לתבנית אפייה משומנת היטב והתפיחו במקום חמים כ2-3 שעות עד שהבצק מכפיל את גודלו.

  4. חממו תנור לחום בינוני 170 מעלות

  5. אפו את הלחם כשעה ועשרים דקות

  6. הוציאו את הלחם מתבנית האפייה הפכו אותו ואפו אותו כ 5 דקות

  7. הוציאו את הלחם מהתנור וצננו היטב לפני שאתם פורסים אותו.

Recipe Video