תבשיל פיקנטי עשיר בחלבון ודל בקלוריות
שוטפים היטב את החציל ומניחים מעל להבה גלויה
שורפים את החציל היטב כ10 דקות עד שהקליפה נשרפת לחלוטין והחציל מאבד מנפחו
אפשר גם לקלות בתנור בחום גבוה מאוד כ10- 15 דקות
בעזרת סכין חורצים את החציל לאורכו ובעזרת כף מוציאים את בשר החציל ללא הקליפה החרוכה
בעזר סכין קוצצים מעט את בשר החציל ומניחים בצד
מחממים במחבת את שמן הזית ומוסיפים את התבלינים היבשים: כמון, פפריקה, כורכום והצ'ילי
מטגנים על אש נמוכה כדקה תוך כדי עירבוב. רק כדי לפתוח את הטעמים
מוסיפים את הבצל ומטגנים מספר דקות עד שהבצל הופך שקוף
מוסיפים הסייטן הקצוץ למחבת ומטגנים כמספר דקות תוך כדי ערבוב
מוסיפים את החציל הקלוי ורסק העגבניות וערבבים היטב
מבשלים כ10 דקות על אש נמוכה מאוד
השגיחו על התבשיל שלא ישרף. במידה והתבשיל מתייבש הוסיפו רבע כוס מים וערבבו
פזרו מעט בצל ירוק ממעל והגישו חם לצד אורז, קוסקוס מלא או בתוך פיתה מקמח מלא