במידה ולא בישלתם את השעועית ראו הערה למטה.
בסיר עמוק חממו את שמן הזית וטגנו את הבצל כ2-3 דקות עד הזהבה.
הוסיפו את הגזר, הסלרי, הגמבה והשום וטגנו כמספר דקות על אש נמוכה.
הוסיפו את שבבי הסויה, הפפריקה, הכמון, הצ'ילי והמלח, ערבבו וטגנו עוד כדקה שתיים
הוסיפו את השעועית, רסק העגבניות, עגבניות המרוסקות ואת המים.
ערבבו היטב והביאו לרתיחה
בשלו על אש נמוכה כחצי שעה
הגישו עם פרוסות של צ'ילי חריף עלי כוסברה ואבוקדו.
איך מבשלים שעועית אדומה.
לילה לפני השרו את השעועית האדומה במים עד כיסוי.
בבוקר למחרת שפכו את מי ההשריה, העבירו את השעועית לסיר עמוק.
הוסיפו מים עד כיסוי וכפית סודה לשתייה ובשלו כ20-30 דקות עד שהתרככות..