Go Back
להדפיס
תבשיל עדשים ופטריות

תבשיל עדשים ופטריות

מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 265 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים ירוקות שטופות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון שטופות פרוסות
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 גזרים קלופים ופרוסים
  • 1 שורש ארטישוק ירושלמי בגודל כף יד מקולף ופרוס
  • 1 שורש פטרוזיליה
  • 1 גבעול סלרי שטוף ופרוס
  • 4 שיני שום כתושות
  • 1 כפית ג'ינג'ר
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 מים לבישול

הוראות הכנה

  1. בסיר גדול שיכול להכיל את התבשיל מחממים את השמן

  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים כ 2-3 דקות עד שהוא הופך שקוף

  3. מוסיפים את שאר ירקות השורש: הארטישוק הירושלמי, הג'ינג'ר, הגזר,שורש פטרוזילה השום, הסלרי והמלח ומטגנים מספר דקות

  4. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות מעט מאבדות מנפחן

  5. מוסיפים את העדשים וממשיכים לטגן עוד כמספר דקות תוך כדי ערבוב

  6. מוסיפים מים עד כדי כיסוי ומביאים לרתיחה

  7. מנמיכים את האש ומבשלים בין 15-20 דקות עד שהעדשים מתרככות ונמסות לתוך התבשיל

  8. הכי כיף לאכול את התבשיל עם אורז או כוסמת :)

סרטון של המתכון