Go Back
להדפיס
קציצות בשר מן הצומח עם קישואים

קציצות "בשר" מן הצומח עם קישואים ברוטב אדום של בית

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 25 קציצות
קלוריות 54 kcal

מרכיבים

לקציצות

  • 400 גרם טחון מן הצומח אני השתמשתי בmeatless farm
  • 1 קישוא בינוני
  • 2 כפות רוטב סויה 20 מ"ל
  • 1 כפית סירופ מייפל 10 מ"ל
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית אבקת קארי
  • 2 שיני שום כתוש
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 חופן עלי בזילקום קצוצים
  • 1 כוס קמח כוסמת 150 גרם
  • 1 כף שמן זית

לרוטב

  • 6 עגבניות או 400 גרם של עגבניות מרוסקות
  • 7 שיני שום כתושות לא לפחד מהכמות
  • 1 כפית סירופ מייפל
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס מים
  • 3 כף שמן זית
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף שטוחה כורכום
  • 1 כפית כמון

הוראות הכנה

מתחילים עם הקציצות

  1. מוציאים את הטחון מן הצומח מהפריזר ומפשירים על השיש

  2. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  3. בקערה עמוקה מערבבים את ה"בשר הטחון" את רוטב הסויה,סירופ מייפל, פפריקה, תערובת הקארי , פלפל השחור, עלי הבזילקום וקמח הכוסמת ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה

  4. בעזרת ידים רטובות יוצרים 25 קציצות ומניחים על גבי תבנית אפיה מרופדת בנייר אפיה

  5. בוזקים מעט שמן זית על הקציצות

  6. אופים את הקציצות בין 10 - ל15 דקות עד שהקציצות מזהיבות

מכינים את הרוטב

  1. במעבד מזון טוחנים את העגבניות כמו לרוטב של ג'חנון

  2. במחבת רחב וגדול, כזה יכול להכיל רוטב וקציצות, מחממים שמן

  3. לשמן החם מוסיפים את פפריקה, הכמון, הכורכום והמלח ומטגנים כ-2-3 דקות

  4. מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים עוד כמספר שניות (זהירות שהשום לא ישרף)

  5. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ואת המייפל וחצי כוס מים ומביאים לרתיחה

  6. מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב

  7. מוסיפים את הקציצות ומבשלים על אש נמוכה כ 5 דקות

  8. מסירים מהאש ומגישים עם מקרוני או אורז