Go Back
להדפיס
טופו שעועית לבנה מ 2 מרכיבים!

טופו שעועית לבנה מ 2 מרכיבים בלבד!

מנה הגשה 2 מנות

מרכיבים

  • 1 כוס שעועית לבנה
  • 4 כוסות מים
  • 1 כפית מלח
  • 1 בד כותנה

הוראות הכנה

  1. שוטפים במים זורמים את השעועית מאבק וכל מיני חרג'וקים

  2. מעבירים לקערה עמוקה ומוסיפים 3 כוסות מים

  3. משרים את השעועית ל8 שעות לפחות

  4. לאחר כ8 שעות מעבירים את השעועית עם המים למעבד מזון ומוסיפים עוד כוס מים

  5. טוחנים את השעועית עם המים היטב עד שמקבלים תערובת אחידה ונוזלית

  6. מרפדים קערה עמוקה נוספת בנייר כותנה (כמו בד חיתול) ושופכים לתוכו את השעועית עם המים

  7. מרימים את הבד עם השעועית וסחוטים היטב עד שלא נותרים נוזלים בבד ובקערה מתקבל רק נוזל לבן

  8. שופכים את החלב השעועית שקיבלנו לתוך סיר ומוסיפים כפית מלח בישול

  9. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק

  10. לאחר מספר דקות החלב אמור להתקרש ולהפוך סמיך.

  11. יוצקים את הבלילה לתוך תבנית קטנה ומכיניסים אותה למקרר למשך שעתיים

  12. לאחר כשעתיים מוציאים מהמקרר, הופכים על גבי צלחת, מחלצים בזהירות

  13. מגישים עם סלט אסייתי טרי, רוטב סויה ושמן שומשום