Go Back
להדפיס
גלילות דגים מהצומח

גלילות דגים מהצומח

מנה הגשה 8 גלילות
קלוריות 72 kcal

מרכיבים

  • 8 דפי אצה נורי (אלו של הסושי)
  • 8 דפי אורז בקוטר 22 ס"מ
  • 8 רצועות יובה
  • 1 חופן עלי כוסברה

לרוטב

  • 4 כפות רוטב סויה
  • 4 כפות חומץ
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 1 כפית שמן צ'ילי לא חובה
  • 1 שום כתוש

לקישוט

  • מעט שומשום
  • מעט כוסברה

הוראות הכנה

  1. מבשלים את היובה בסיר עם מים רותחים כ4-5 דקות עד שהיובה מתרככת

  2. מוציאים, מסננים ממי הבישול ומניחים בצד

  3. מניחים יריעה אחת של אצת נורי על גבי צלחת

  4. יוצקים מים על גבי צלחת שטוחה נוספת ומשרים דף אורז אחד למשך 10-15 שניות

  5. דף האורז לא חייב להיות מאוד רך והוא יכול לשמור מעט על "גוף" ולכן זמן השרייה קצר במים, יספיק.

  6. מניחים את דף האורז על גבי האצה

  7. במרכז דף האורז פורסים רצועת יובה מבושלת

  8. בוזקים מעט עלי כוסברה

מגלגלים לרול

  1. מחזיקים דופן אחד של הדף ומקפלים לחצי ומהדקים בעזרת הידיים

  2. אפשר לטבול את האצבעות במים ולהרטיב את אצת הנורי כדי שתתקפל בקלות

  3. מחזיקים את הדופן השניה שלל הדף ומקפלים לחצי

  4. מגלגלים את החלק של הדף שקרוב אלינו כלפי חוץ (מאיתנו והלאה)

  5. מהדקים היטב עם הידיים

  6. במידה והרול לא מאוד יציב ונפתח לכם, אפשר להדביק חתיכה קטנה של אצה וללפף מסביב ולהדביק עם מעט מים

  7. חוזרים על התהליך עם כל הדפים שנותרו עד שמתקבלים 8 רולים

  8. מחממים מחבת וצורבים את הרולים כדי לסגור אותם כ 4-5 דקות על חום גבוה

מכינים את הרוטב

  1. יוצקים לסיר את כל מרכיבים הרוטב ומבחאים לרתיחה קטנה ומכבים את האש

  2. מעבירים את הרולים לסיר ומערבבים כדי שהרוטב יצפה את הרולים מכל עבר

  3. אין צורך לבשל את הרולים ברוטב. ההשריה תספיק

  4. מגישים בצלחת 3 רולים, מעט שומשום מלמעלה לקישוט וכוסברה קצוצה