Home » לזניה טבעונית עם תרד וגבינות
לזניה טבעונית עם תרד וגבינות

לזניה טבעונית עם תרד וגבינות

לזניה טבעונית עם תרד וגבינות שלא תפסיקו לנשנש

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

לא רבים יודעים

אבל אמא שלי נולדה באיטליה.

לא, זה לא אומר שאכלנו כל היום רק פסטות ופיצות.

אבל כן יש בליבי (ובבטן שלי) פינה מיוחדת לאוכל איטלקי.

פיצה, פסטה, לזניה. אני לא ממש עושה איפה ואיפה. אני אוהב את כולם. ♥

הפחמימות הנהדרות, הרוטב העשיר בשילוב עם ירקות צלויים ועשבי תיבול פשוט עושים לי את זה ביג טיים.

אני יודע מה עובר לכם בראש

איך אוכל איטלקי משתלב עם טבעונות?

רוצים תשובה כנה ואמיתית?

הוא משתלב נפלא!

ואיך לזניה משתלבת עם תהליך חיטוב?

היא משתלבת נפלא. כי אין פה גבינות שמנות, חמאה.

על כמות הקלוריות עוד נפרט בהמשך.

לזניה טבעונית עם תרד וגבינות

מעט על המתכון

הכנתי רוטב בשמל קרמי ושמנתי מחלב סויה ללא תוספת סוכר ולא ממותק

במקום מלא מלא  חמאה השתמשתי בכמות נדיבה אך מדודה של שמן זית.

התוצאה שמתקבלת מפתיעה לחלוטין.

כן, זה רוטב בשמל טבעוני עשיר, מפנק וטעים.

לזניה טבעונית עם תרד וגבינות
תרד וגבינות טבעוני?!

ומה עם הגבינה?

הגבינה עשיתי מאגוזי קשיו – והיא מושלמת לטוסטים, פיצות וכל מה שצריך להקרים.

האמינו לי – אומנם יש פה מעט עבודה אך התוצאה לגמרי משתלמת

לגרסה ללא גלוטן החליפו את הקמח הלבן בקמח טפיוקה או עמילן תפו"א אדמה ואת דפי הלזניה, לדפי לזניה ללא גלוטן.

איך אוכלים את זה?

מנה אחת של לזניה בשילוב סלט ירקות יכולה להיות פתרון נפלא לארוחת צהריים או ארוחת ערב בתקופת חיטוב.

כן, אפשר לאכול לזניה ולהרזות! (שוקינג)

לזניה טבעונית עם תרד וגבינות
טבעוני לחלוטין

רוצים רוטב לפסטה בצ'יק צ'ק? 

ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית נעם בכר

פרוסת לזניה אחת (מתוך 8) במשקל 250 גרם מכילה:

300 קלוריות

11 גרם חלבון

25 גרם פחמימה

19 גרם שומן (מתוכו 3 גרם שומן רווי)

לזניה טבעונית עם תרד וגבינות

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 40 minutes
זמן כולל 1 hour 7 minutes
מנה הגשה 8 מנות
קלוריות 300 kcal

מרכיבים

6 דפי לזניה

    200 גרם קשיו טבעיים מושרים במים עד כיסוי לפחות כשעתיים

      ליטר חלב סויה לא ממותק

        4 כפות שמן זית

          4 כפות קמח לבן

            500 גרם תרד

              בצל

                4 שיני שום

                  חצי כפית אגוז מוסקט

                    אפשרי: כף פתיתי בירה

                      מלח

                        פלפל

                          הוראות הכנה

                          1. פורסים את הבצל ו 3 שיני השום ומטגנים עם כף אחת של שמן הזית כ 3-4 דקות  

                          2. מוסיפים את התרד מערבבים מעט ומכסים עם מכסה 

                          3. כאשר התרד יורד מנפחו מורידים מהאש ומניחים בצד 

                          4. :מכינים את רוטב הבשמל 

                          5. שופכים לסיר גדול את שארית שמן הזית ו 3 כפות קמח ומטגנים את הקמח כ-דקה - שתיים 

                          6. מוסיפים את ליטר חלב הסויה, אגוז המוסקט, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה תוך כדי בחישה כדי שתחתית הסיר לא תישרף 

                          7. לאחר הרתיחה מנמיכים את האש וממשיכים לערבב את כדי הסמכה

                          8. אל ייאוש- זה לוקח כ 10 דקות עד שהרוטב מסמיך 

                          9. במידה ולא מסמיך מספיק לטעמכם אפשר להוסיף עוד כף אחת או שתיים של קמח ולהמשיך לערבב עד שהחלב הופך לרוטב בשמל 

                          10. :מכינים את הגבינה 

                          11. מסננים את אגוזי הקשיו ממי ההשריה ומעבירים למעבד המזון 

                          12. מוסיפים שן שום ורבע כוס מים וטוחנים היטב 

                            אם יש לכם אבקת פתיתי בירה זה הזמן להוסיף

                          13. מעבירים את תכולת הבלנדר לסיר קטן ומוסיפים כף קמח אחת 

                          14. מבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד שהגבינה נפרדת מדפנות הסיר

                          15. :מרכיבים את הלזניה

                          16. בתבנית בגודל: 30 על 20  מסדרים בתחתית 3 דפים של לזניה 

                          17. מורחים מחצית מכמות רוטב הבשמל, מחצית מכמות התרד ושכבה של גבינת הקשיו

                          18. מעליה עוד שכבה של של עלי לזניה, שארית רוטב הבשמל, התרד וגבינת הקשיו 

                          19. אופים על חום של 180 מעלות כ 40 דקות 

                          20. צננו  מעט לפני שאתם חותכים את הלזניה כדי שהיא לא תתפרק

                           

                           

                           

                           

                           

                          Comments

                          comments