תתפלאו לדעת כמה קל זה להכין לחם כוסמת!

מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול

התוצאה היא לחם כבד ודחוס עם מרקם של לחם בסגנון רוסי. אפשר להוסיף תוספות שאתם אוהבים כמו: זרעים, צימוקים ואגוזים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

 

אל תבלבלו עם הכוסמת החומה הקלויה שטעמה עז

הכוסמת הירוקה היא בעלת טעם עדין ונפלא וקל להכין ממנה דברים שונים כמו טורטיות, נודלס ולחמים.

למרות שהיא דומה במראה לדגן, הכוסמת מבחינה בוטנית היא זרע ומכילה כמות גבוהה של מינרלים, פחמימות ,חלבון ואיננה מכילה גלוטן כלל.

המתכון הזה ללחם הוא קל מאוד ואיננו דורש לישה, מיקסר או התעסקות בשמרים.

קצת פרטים על הכוסמת שלא ידעתם:

  • את הכוסמת אוכלים כבר כמעט 10,000 שנה בגלל שהיא מכילה כמויות נאות של חלבון
  • הכוסמת עשירה בסיבים, אבץ ונוגדי חימצון. ואינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לאלה הרגישים לו.
  • היא נחשבת כמסייעת בהורדת כולסטרול ורמות הסוכר בדם.
  • בשל תכולת סיבים גבוהה היא עוזרת לתחושת שובע ומאוד מומלצת לעוסקים בספורט
לחם כוסמת ללא גלוטן

ללא גלוטן

לחם כוסמת ללא גלוטן

אז מה צריך?

מתכון לכיכר לחם אחת- כ 20 פרוסות

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה  (לא חומה)
  • 3 כוסות מים.
  • כף שמן זית או קנולה 
  • כפית סילאן (או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים) 
  • כפית מלח

מה עושים?

משרים את הכוסמת עם המים למשך לילה (מינימום 3 שעות עד 9 שעות)

טוחנים את הכוסמת (עם מי ההשריה) בעזרת מעבד מזון עד שמתקבל פירה של כוסמת. (לא חייבים לטחון את הכוסמת לחלוטין אפשר ורצוי להשאיר חתיכות שלמות של כוסמת )

מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים את השמן, המלח וסילאן ומערבבים היטב.

מכסים במגבת נקייה או ניילון נצמד  ומשאירים להתססה על השיש כ 8 שעות. (במידה והחדר חם מאוד עדיף להתסיס כ 12-24 שעות בתוך המקרר)

ממליץ מאוד לא לעשות קיצורי דרך ולהוסיף אבקת אפייה, התוצאה תהיה לחם דחוס ולא טעים.

מעבירים לתבנית אפייה ואופים על חום בינוני (170 מעלות) כשעה וחצי. עד שמתקבל ריח משגע של לחם טרי בחדר.

נשמר כשבוע במקרר או פרוס לפרוסות ומוקפא כ3 חודשים.

פרוסת לחם אחת במשקל 30 גרם מכילה: 

  • 70 קלוריות
  • 3 גרם חלבון
  • 1.5 גרם של שומן
  • והמון ברזל, סידן ומגנזיום

תוספות ללחם:

  • גרעיני דלעת: 20 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן – עשירים באבץ המסייע לשיפור רמות האנרגיה ומצב הרוח.
  • גרעיני חמניה: 15 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן – עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E ומינרלים כגון מגנזיום, זרחן, ברזל ואבץ. בין היתר, גרעינים אלה עשירים בפיטוסטרולים (תרכובת טבעית הדומה במבנה לכולסטרול אך מסייעת בהורדת הכולסטרול בדם).
  • צימוקים: 40 קק"ל, 0 גר חלבון, 0 גר שומן
  • שיבולת שועל: 30 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן, 1 גר סיבים תזונתיים
  • שן שום
  • כפית כורכרום לצבע

השתתפה בהכנת כתבה זו התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר

מה עוד אפשר לעשות עם כוסמת? מה עם פנקייקים מטורפים?

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

7 Comments

מארי

היי
אם אין לי תבנית לחם, אפשר להכניס בצורת כיכר?
תודה 🙂

חגי לפלר

את מתכוונת דחוס? אז כן, הלחם יוצא מאוד דחוס ולא מאוד אוורירי

משתמש אנונימי (לא מזוהה)

אני מכינה את הלחם הזה כבר כמה חודשים ואני והבת שלי (בת 11 חודשים) ממש אוהבות אותו!!!

אודי

כאחד שנכנס לתחום הללא גלוטן ושמרים ממש עכשיו שמח לגלות את המתכון. אנסה. תודה.

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

האימייל לא יוצג באתר.