תתפלאו לדעת כמה קל זה להכין לחם כוסמת! מתכון קל ופשוט שכל אחד יכול

התוצאה היא לחם כבד ודחוס עם מרקם של לחם בסגנון רוסי. אפשר להוסיף תוספות שאתם אוהבים כמו: זרעים, צימוקים ואגוזים.

לחם כוסמת ללא גלוטן

לחם כוסמת מושלם עם אבוקדו

כבר תקופה מאוד ארוכה שאני נמנע לחלוטין מגלוטן. וההשפעות – לא פחות ממדהימות: חוסר נפיחות בבטן, עור פנים נקי יותר ונמרצות כללית.

אבל, כאשר מתחשק לי לאכול פרוסת לחם עם משהו אני מאוד אוהב להכין את לחם מכוסמת ירוקה. מדובר בלחם ללא גלוטן, ללא שמרים, שלא צריך ללוש ולהתעסק עם כמויות והתפחות רבות.  אני אוהב להכין אותו בסוף השבוע והוא מספיק לי לכל השבוע וקל לקחת אותו לעבודה או לטיולים.

יועצת התזונה ומדריכת הריצה נועם בכר מוסיפה:

  • את הכוסמת אוכלים כבר כמעט 10,000 שנה בגלל שהיא מכילה חלבון איכותי והיא עשירה בחומצות האמינו להן הגוף זקוק.
  • הכוסמת עשירה בסיבים, אבץ ונוגדי חימצון. ואינה מכילה גלוטן ולכן מתאימה לאלה הרגישים לו.
  • היא נחשבת כמסייעת בהורדת כולסטרול ורמות הסוכר בדם.
  • בשל תכולת סיבים גבוהה היא עוזרת לתחושת שובע ומאוד מומלצת לעוסקים בספורט

לחם כוסמת ללא גלוטן

אז מה צריך?

מתכון לכיכר לחם אחת- כ 20 פרוסות

  • 3 כוסות כוסמת ירוקה  (לא חומה)
  • 3 כוסות מים.
  • כף שמן זית או קנולה 
  • כפית סילאן (או כל ממתיק אחר שאתם אוהבים) 
  • כפית מלח

מה עושים?

משרים את הכוסמת עם המים למשך לילה (מינימום 3 שעות עד 9 שעות)

טוחנים את הכוסמת (עם מי ההשריה) בעזרת מעבד מזון עד שמתקבל פירה של כוסמת. (לא חייבים לטחון את הכוסמת לחלוטין אפשר ורצוי להשאיר חתיכות של כוסמת פה ושם)

מעבירים לקערה עמוקה, מוסיפים את השמן, המלח וסילאן ומערבבים היטב.

מכסים במגבת נקייה או ניילון נצמד  ומשאירים להתססה על השיש כ 8 שעות. (במידה והחדר חם מאוד עדיף להתסיס כ 12 שעות בתוך המקרר)

מעבירים לתבנית אפייה ואופים על חום בינוני (170 מעלות) כשעה וחצי. עד שמתקבל ריח משגע של לחם טרי בחדר.

נשמר כשבוע במקרר או פרוס לפרוסות ומוקפא כ3 חודשים.

פרוסת לחם אחת מכילה: 

  • 70 קלוריות
  • 3 גרם חלבון
  • 1.5 גרם של שומן
  • והמון ברזל, סידן ומגנזיום

תוספות ללחם:

  • גרעיני דלעת: 20 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן – עשירים באבץ המסייע לשיפור רמות האנרגיה ומצב הרוח.
  • גרעיני חמניה: 15 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן – עשירים בסיבים תזונתיים, ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E ומינרלים כגון מגנזיום, זרחן, ברזל ואבץ. בין היתר, גרעינים אלה עשירים בפיטוסטרולים (תרכובת טבעית הדומה במבנה לכולסטרול אך מסייעת בהורדת הכולסטרול בדם).
  • צימוקים: 40 קק"ל, 0 גר חלבון, 0 גר שומן
  • שיבולת שועל: 30 קק"ל, 1 גר חלבון, 1 גר שומן, 1 גר סיבים תזונתיים

השתתפה בהכנת כתבה זו יועצת התזונה ומדריכת הכושר נעם בכר

מה עוד אפשר לעשות עם כוסמת? מה עם פנקייקים מטורפים?

לחם כוסמת ללא גלוטן

 

Comments

comments

Written by חגי לפלר

7 Comments

מארי

היי
אם אין לי תבנית לחם, אפשר להכניס בצורת כיכר?
תודה 🙂

חגי לפלר

את מתכוונת דחוס? אז כן, הלחם יוצא מאוד דחוס ולא מאוד אוורירי

משתמש אנונימי (לא מזוהה)

אני מכינה את הלחם הזה כבר כמה חודשים ואני והבת שלי (בת 11 חודשים) ממש אוהבות אותו!!!

אודי

כאחד שנכנס לתחום הללא גלוטן ושמרים ממש עכשיו שמח לגלות את המתכון. אנסה. תודה.

כתיבת תגובה

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

האימייל לא יוצג באתר.