Home » מרק ברוקולי, אפונה ושקדים
מרק ברוקולי, אפונה ושקדים

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים שכיף לזלול בחורף

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

כשחברת תנובה פנתה אלי כדי לקדם את  המוצרים הטבעוניים שלהם קיוויתי ממש שהם יבקשו ממני מתכון עם המשקה השקדים שלהם.

למה?

כי אצלי בחורף תמיד יש סיר מרק מוכן במקרר.

אני לא סתם מקשקש שטויות עכשיו על המקלדת, אתם מוזמנים אלי לבוא לבדוק.

כל יומיים, שלושה אני מעמיד סיר מרק חדש ( מת על הביטוי מעמיד סיר מרק) ובכל פעם הוא מעט שונה.

אני תמיד משתדל שהמרק יכיל מגוון גדול של ירקות כי בעיני זו דרך נהדרת להגביר את צריכת הירקות היומית בחורף כשקצת פחות מתחשק לאכול ירקות חיים.

מרק בעיני הוא גם פתרון נפלא להגברת צריכת הנוזלים והכי חשוב הוא מנחם ומפיץ חום ואהבה.

כי, תכלס, בינינו כן? שאתם באמת אוהבים מישהו, תכינו לו סיר מרק.

אז (ועכשיו אני מגיע לנקודה) הכנתי עם משקה השקדים שלהם מרק ברוקולי, אפונה ושקדים שהוא בעל טעם עדין, קרמי ונפלא של שקדים.

מושלם לחובבי שקדים באשר הם (כמוני) וכדי שיהיה ממש כיף בפה הוספתי גם שקדים קלויים למעלה.

אז למי שמתחשק מרק חורפי, בריא ונפלא זה המתכון עבורו.

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים
צילום: אמיר מנחם

קצת על המתכון

המרק הזה מכיל כמות גדולה של ירקות ירוקים עשירים בנוגדי חימצון, ברזל, חומצה פולית וויטמינים

הודות למשקה השקדים המרק מקבל תוספת של טעם ושל סידן

השתמשתי בירקות ירוקים שאני אוהב ואתם לחלוטין יכולים להחליף את הברוקולי בכל ירק ירוק אחר שאתם אוהבים כמו כרובית, או תרד.

אני הוספתי למתכון גם כוסברה וגם בזיליקום כי השילוב של השניים נפלא בעיני. אם אתם לא אוהבים כוסברה אתם יכולים להחליף בפטרוזיליה

אל תחששו מהחומצה הפיטית אשר וייתכן ופוגעת בספיגת הברזל, בישול בחום מנטרל את ההשפעה השלילית ומשפר את ספיגת הברזל.

תוספת ויטמין c  יתרום גם הוא להגברת הספיגה.

____________________________

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים
צילום: אמיר מנחם

איך אוכלים את זה?

מנה אחת של מרק יכולה להיות פתרון נפלא לארוחת צהריים או ערב שלמה.  היא מכילה כמות נאה של חלבון, פחמימות, נוטריינטים חשובים

כמות הנוזלים והסיבים הגבוהה, תגרום לתחושת שובע לאורך זמן ובכל יכולה לתרום לתהליך ירידה במשקל או חיטוב.

_____________________________

ערכים תזונתיים:

מנה אחת של מרק מתוך 4 במשקל 500 גרם מכילה:

300 קלוריות

12 גרם חלבון

42 גרם פחמימה

11 גרם שומן (מתוכו 1 גרם שומן רוו)

97 מ"ג סידן

1 מ"ג ברזל

160 מק"ג חומצה פולית

מרק ברוקולי, אפונה ושקדים

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 30 minutes
זמן כולל 45 minutes
מנה הגשה 4 מנות
קלוריות 300 kcal

מרכיבים

ראש ברוקולי בינוני– מפורק לפרחים

    3 כוסות אפונה ירוקה קפואה

      שורש פטרוזיליה קלוף ופרוס לפרוסות

        5 גבעולים של סלרי קצוץ

          צרור קטן של עלי בזיליקום

            צרור קטן של עלי כוסברה

              5 שיני שום כתושות

                כף ג'ינג'ר מגורד

                  2 כוסות משקה שקדים של תנובה

                    כוס מים

                      2 כפות שמן זית

                        חופן שקדים מולבנים

                          מיץ מחצי לימון

                            מלח פלפל

                              הוראות הכנה

                              בסיר גדול מטגנים את הג'ינג'ר והשום בשמן הזית כ -2-3 דקות על אש נמוכה

                                מוסיפים את שאר הרכיבים לסיר ומטגנים כ 10 דקות.

                                  מוציאים 3/4 מתכולת הסיר למעבד מזון ומוסיפים את 2 כוסות משקה השקדים

                                    טוחנים היטב, משיבים לסיר, מוסיפים כוס מים ומבשלים על אש נמוכה כ חצי שעה.

                                      לפני ההגשה קולים על מחבת את השקדים

                                        מגישים כל מנה עם מעט שקדים קלויים, עלי כוסברה ובזיליקום

                                           

                                           

                                           

                                           

                                          Comments

                                          comments