Home » עוגת מצות טבעונית
עוגת מצות טבעונית

עוגת מצות טבעונית

עוגת מצות טבעונית מ 3 רכיבים

איזה כיף שהאביב ממש פה וכל הרשת מלאה במתכונים לחג הפסח.

את המתכון הזה לעוגת מצות טבעונית, אימא של אמיר הייתה מכינה כל שנה לליל הסדר.

הוא מתכון לא מתוחכם, לא מסובך אפשר להכין אותו עם הילדים או כאשר חייבים לתקתק קינוח טבעוני כשר לפסח כאשר האורחים כבר ממש בדלת,

כי לוקח לעוגה משהו כמו שעתיים להתגבש במקרר. זה הכל (אפילו פחות)

View this post on Instagram

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

למרות שהעוגה הזו פשוטה באמת ברמה מצחיקה הטעם שלה ממכר היא משלבת גם את הפריכות של המצה וגם קרמיות עשירה של השוקולד.

לצערי, אין לי בשורה מבחינת הקלוריות, אחוזי השומן או הסוכר כי העוגה הזו עשירה בכל מה שהזכרתי כאן. (מותר להתפנק בחג, לא?)

אבל אפשר להתנחם שכולם יתלהבו מהעוגה ולכם לא יישאר אף פירור.

גם משהו לא?

עוגת מצות טבעונית
ככה פשוטה
ככה טעימה

קצת על המתכון:

אני השתמשתי בשוקולד מריר פשוט אתם יכולים להחליף לכל שוקולד אחר שאתם אוהבים כמו שוקולד לבן מהמתכון הזה או שוקולד “חלב” .

אני השתמשתי בטחינה גולמית לבנה ולא מלאה מפני שלאחרונה יש טעם יותר עז שעלול להשתלט על הטעם של השוקולד.

אם אתם לא רוצים להשתמש בטחינה אפשר להחליף באותה כמות בחמאת שקדים או חמאת בוטנים חלקה. הטעם והמרקם ייצא פחות או יותר זהה.

ובמקום מצות כמובן אפשר להחליף בעוגיות יין טבעוניות ,סוג אחר של עוגיות שאתם אוהבים או אפילו להשמיט לחלוטין כדי לקבל טראפלס שוקולד מהמם.

אני השתמשתי בתבנית פיירקס מזכוכית, אפשר גם להשתמש בתבנית קפיצית או להשתמש בתבניות קטנות של מאפינס לקינוחים אישיים.

סתם זורק רעיון 🙂

עוגת מצות טבעונית

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר:

חתיכת עוגה אחת במשקל 45 גרם תכיל: 

240 קלוריות

5 גרם חלבון

21 גרם פחמימה

15 גרם שומן

טיפ קטן:

במידה ואתם רוצים לאכול את העוגה ולשמור על מסגרת קלורית הגיונית, פרסו את העוגה של 40 פרוסות.

כך תקבלו פרוסת עוגה קטנה ב 140 קלוריות.

סמכו עלי מכיוון שהעוגה מאוד דחוסה ועשירה גם חתיכה קטנה תספק את הצורך למתוק בחג.

עוגת מצות טבעונית

זמן הכנה 5 minutes
מנה הגשה 20 פרוסות
קלוריות 280 kcal

מרכיבים

  • 600 גרם שוקולד מריר
  • 300 גרם טחינה גולמית כוס

הוראות הכנה

  1. ממיסים במיקרו גל את השוקולד 

  2. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב 

  3. מניחים בתחתית תבנית שכבה של מצות 

  4. יוצקים מעט מכמות בלילת השוקולד והטחינה 

  5. מניחים עוד שכבה של מצות ומעליה עוד שכבה של בלילת שוקולד וחוזר חלילה עד שכל בלילת השוקולד תסתיים

  6. בעזרת מרית "מטביעים" את המצות בשוקולד ומכניסים למקרר לפחות לשעתייפ

  7. פורסים את העוגה ומגישים 

 

Comments

comments