Home » פתיתים עם סלק
פתיתים עם סלק

פתיתים עם סלק

מתכון קל וטעים לפתיתים עם סלק וטופו משי

אז איך עברה עליכם 2018?

אצלי, אם אתם שואלים, זו היתה שנה מטורפת

שנה שבה החלטתי לצאת לדרך עצמאית ולנסות לעוף הכי רחוק שרק אני יכול אל מעביר הרי החושך.

זו שנה שגיליתי כמה דברים אני יכול ללמוד לבד דרך סרטונים ביו-טיוב, קורסים פרטיים, יועצים והמון המון טעויות.

אני ממש מתרגש לדעת לאילו מחוזות רחוקים 2019 תיקח אותי, אין לי מושג איך זה יקרה אבל דרך אחד אני בטוח שיהיה הרבה אוכל טוב והרבה כאבי שרירים מפעילות ספורטיבית מאומצת

אז אחרי ההקדמה המרגשת הזו (תודו שזה נגע בכם) בוא נתחיל לעשות את הפתיתים.

פתיתים עם סלק

קצת על המתכון

המנה הזו מושלמת לילדים שלא אוהבים לאכול ירקות מפני שממש לא מרגישים את הסלק בפנים ואין חתיכות של סלק שאפשר להרגיש.

הצבע הדרמתי של הפתיתים מצליח לתפוס את תשומת הלב של כל ילד וילדה ואפילו המבוגרים שבינינו ביקשו מנה.

אני השתמשתי בפתיתים רגילים שמצאתי בסופר, אתם יכולים להשתמש בכל סוג של פתיתים שאתם אוהבים כמו פתיתים מכוסמין, ללא גלוטן.

אפשר להשתמש גם ברוטב של הפתיתים כרוטב לפסטה.

המרקם של הפתיתים יוצא דביק וסמיך כמו של ריזוטו ולא אחד אחד.

לא ממליץ להחליף את הטופו משי בטופו רגיל.

פתיתים עם סלק
לפני- אחרי

_________________________________________________________

איך אוכלים את זה?

מנת פתיתים בליווי סלט ירקות יכולה להיות ארוחת צהריים או ערב נפלאה עשירה בפחמימות וחלבונים אשר תספק לנו אנרגיה לפני אימון קשוח

___________________________________________________

פתיתים עם סלק
פתיתים של נסיכות

ערכים תזונתיים מאת מאמנת הכושר והתזונאית הקלינית נעם בכר:

מנת פתיתים במשקל 200 גרם מתוך 4 תכיל:

170 קלוריות, 16 גרם פחמימות, 9 גרם חלבון, 7.5 גרם שומן (מתוך 1 גרם שומן רווי)

 

פתיתים עם סלק

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
זמן כולל 15 minutes
מנה הגשה 4 מנות

מרכיבים

  • 350 350 טופו משי
  • 150 גרם סלק טרי מקולף וחתוך לקוביות
  • 1 שן שום
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כוס פתיתים
  • 1 כפית סוכר קוקוס לא חובה
  • 1 כפית שמרי בירה
  • 1 כוס מים

הוראות הכנה

  1. טוחנים בבלנדר את כל מרכיבים הרוטב , בלי הפתיתים ובלי השמן, עד שמתקבלת עיסה וורודה ואחידה. חשוב להשתמש בבלנדר טוב ואיכותי. במידה ואין לכם בלנדר כזה אפשר לאפות את הסלק בתנור על חום גבוה כחצי שעה עד שיתרכך ואז לטחון בבלנדר מוט.
    פתיתים עם סלק
  2. לסיר גדול מוסיפים את השמן ואת הפתיתים ומערבבים מעט עד שהשמן יצפה את כל הפתיתים.
  3. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב על אש נמוכה ללא הפסקה כ 7-10 עד שהפתיתים רכים
  4. שימו לב שלפתיתים יש נטייה להישרף ולכן חשוב לערבב כדי שהבלילה לא תדבק לתחתית של הסיר ותישרף
  5. כשאר הפתיתים רכים ונעימים מגישים מיד.
  6. הפתיתים טעימים רק לאחר הבישול
 

Comments

comments