בולונז טבעוני כמו של פעם

השבוע שאלתי שאלה באינסטגרם שלי אילו מתכונים הייתם רוצים שאפרסם בבלוג.

אחת התשובות שקיבלתי הייתה: "ארוחות שאפשר להכין מראש ולשמור במקרר לכל השבוע."

זו תשובה שממש שימחה אותי מפני שבאותו רגע במקרר נח לי סיר ענק של ספגטי בולונז טבעוני שהכנתי לי לכל השבוע.

כן, אני יודע מה אתם חושבים

"נו, בולונז טבעוני משבבי סויה ללא טעם וללא ריח . "

אז השאירו את הספקנות מאחור, כי המתכון הזה הוא עשיר בטעמים נפלאים והרוטב  סמיך ומפנק ומתאים במיוחד לילדים.

בולונוז טבעוני

מה זה שבבי סויה?!

למי שלא מכיר, שבבי  סויה הם תוצר לוואי של תעשיית מוצרי הסויה (כמו טופו וחלב סויה)

בתהליך הכנת טופו לדוגמה נפטרים מהסיבי הצמח של הסויה ע"י סינון הנוזלים.

הסיבים שנותרו מאחור מיובשים מנוזלים.

לאחר מכן הם נדחסים ונארזים לשלל מוצרים כמו סוליות שדומות לחזה עוף, פתיתים שנראים כמו גולאש ושבבי שנראים כמו בשר טחון.

המוצרי הסויה האלו עשירים מאוד בחלבון (מעל 50 %), עשירים בסיבים ודלים בשומן.

אפשר להכין אתם שלל מאכלים אשר מחליפים בשר בקלות

ואפשר למצוא במחלקת האורגניות או בחנויות טבע

בולונז טבעוני

קצת על המתכון

הכנתי בתחילת השבוע רוטב בולונז טבעוני ושמרתי אותו בקופסה במקרר כדי שיספיק לי לכל השבוע.

אני אוהב לאכול אותו עם מנת פסטה מקמח מלא אבל גם ממש כיף לאכול אותו עם קוסקוס או פתיתים ואפילו תפוח אדמה אפוי בתנור.

כדי שהרוטב יקבל טעמים עמוקים וארומתיים השתמשתי כבסיס לרוטב בבצל, סלרי, גזר ומעט שום.

אני לא ממליץ להוריד את הרכיבים של הבסיס אחרת הרוטב ייצא דל ומשעמם.

אם יש ילדים שלא אוהבים בצל או חתיכות של ירקות פשוט גרדו את הירקות בפומפייה. כך הירקות יטמעו ברוטב ולא ירגישו בהם.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

___________________________________________________

איך אוכלים את זה?

ספגטי בולונז טבעוני בשילוב עם מנת פחמימה יכול להיות פתרון נפלא לארוחת צהריים של מזינה ובריאה כאשר אתם מתכננים פעילות ספורטיבית עצימה בערב.

או לחילופין כארוחת ערב כאשר אתם מתכננים לצאת לריצה ארוכה בבוקר.

אפשר להכין סיר גדול לכל השבוע ואף אפשר להקפיא

________________________________________________

בולונז טבעוני

 

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר: 

מנה אחת של פסטה מתוך 3 במשקל 250 גרם תכיל:

250 קלוריות
30 גרם פחמימה
21 גרם חלבון
4  גרם שומן
173 מג סידן
5 מג ברזל
5 גרם סיבים
תוספת אפשרית:
מנה פסטה מקמח מלא (180 גרם): 270 קלוריות , 10 גרם חלבון, 50 גרם פחמימה, 2 גרם שומן
מנת קוסקוס  מלא (230 גרם): 250 קלוריות 9 גרם חלבון, 50 גרם פחמימה, 1 גרם שומן
מנת פתיתים מקמח מלא (150 גרם): 280 קלוריות 9 גרם חלבון, 44 גרם פחמימה, 4 גרם שומן
מנת תפוח אדמה אפוי בתנור  + 1 כף שמן זית  (200-220 גרם): 260 קלוריות  3 גרם חלבון, 36 גרם פחמימה, 10 גרם שומן

 

 

 

 

 

 

 

הדפס מתכון
בולונז טבעוני
בולונז טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 30 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 30 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
בולונז טבעוני
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. חותכים את הבצל, הגזר וגבעולי הסלרי לחתיכות קטנות בגודל 2 ס"מ ומטגנים עם כף שמן הזית על אש נמוכה כ 4-5 דקות עד שהבצל משחים מעט. מוסיפים סוכר, כפית צ'ילי גרוס, מלח הלימון ומעט מלח לפי הטעם.
  2. מוסיפים את כוס שבבי הסויה ומערבבים היטב עד שהשמן מצפה היטב את שבבי הסויה
  3. מטגנים עוד 3-5 דקות תוך כדי ערבוב כדי שהשבבים לא יישרפו
  4. מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המרוסקות השום ועלי הדפנה ויוצקים כוס מים מעל
  5. מערבבים היטב ומכסים
  6. מבשלים כחצי שעה עם מכסה על אש נמוכה. במידה וחסרים במהלך הבישול נוזלים אפשר להוסיף כף או שתיים
  7. בולונז טבעוני

Comments

comments

Written by חגי לפלר