כן , אני יודע מה אתם חושבים, זה לא בדיוק לחם בננה אלא יותר כמו עוגת בננה.

אבל הלחם הזה (טוב נו, עוגה) מאוד קל להכנה ולא דורש יותר מדי מצרכים וגם לא צריך מכשור של מטבח מקצועי.

אם נשמע לכם קצת מוכר אולי מפני שממש לא מזמן כתבתי על עוד מתכון די דומה: חטיפי חלבון משגעים . תוכלו לקרוא עליהם כאן

____________________________________________________________

איך אוכלים אותו?

פרוסה אחת של לחם בננה טבעוני כשעה וחצי – שעתיים לפני ריצה ארוכה או לפני אימון קרוספיט אמור לספק לגוף ולשרירים מספיק אנרגיה כדי לנצל את מלוא הפוטנציאל מהאימון וכדי שנוכל להגיע אל המטרה אליה אנו שואפים.

או לחלופין כחטיף שאפשר לקחת בתיק לאימון ולאכול מיד בסופו.

____________________________________________________________


כמה מילים על המתכון:

אני השתמשתי בשיבולת שועל דקה כדי לספק ללחם מסה, נפח וסיבים תזונתיים כדי להפוך את הלחם לבעל אינדקס גליקמי נמוך יחסית.

בתרגום חופשי: הסיבים שבבננה ובשיבולת שועל מאטים את ספיגת הסוכר אל הדם ומייצרים לנו תחושת אנרגיה לאורך זמן.

אתם יכולים להשתמש בקמח שיבולת שועל (שזה שיבולת שועל טחונה) או כל קמח שאתם אוהבים: טף, קמח מלא, קמח אורז.

לא יתאים קמח חומוס או קמח עדשים בשל הטעם הדומיננטי שלהם.

ממתיק:

אני השתמשתי במעט סילאן להמתקה.

אם אין לכם סילאן אתם יכולים להשתמש בכל ממתיק אחר שאתם אוהבים כמו מייפל או סוכר לבן.

אפשר גם לוותר לחלוטין על הסילאן, עדיין ייצא מתוק (אך פחות מפנק) וגם תחסכו קלוריות.

חמאת בוטנים:

במתכון יש כמות השווה  3 כפות חמאת בוטנים.

אפשר להשתמש באותה כמות של חמאת שקדים או טחינה גולמית.

לחם בננה טבעוני

תראו איזה יפה הוא. יא חתיך על!

ערכים תזונתיים מאת התזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר

כל פרוסה של לחם בננה טבעוני מכילה:

100 קלוריות

2 גרם חלבון

2.5 גרם שומן (0.4 שומן רווי)

17.5 גרם פחמימה.

20 מ"ג סיבים תזונתיים

אופצייה לשדרוג:

כף אחת של שוקולד צ'יפס מריר (10 גרם)  תוסיף:

50 קלוריות,10 גרם פחמימה, 1 גרם שומן

  • למי שרוצה להפוך את לחם הבננה הטבעוני למקור חלבוני יכול להוסיף סקופ אחד או שניים של אבקת חלבון לבלילה

 

 

הדפס מתכון
לחם בננה טבעוני
לחם בננה טבעוני
Votes: 2
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 40 דקות
מנות
פרוסות
מרכיבים
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 40 דקות
מנות
פרוסות
מרכיבים
לחם בננה טבעוני
Votes: 2
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. בעזרת מזלג מועכים 3 הבננות לפירה . בננה אחת שומרים בצד
  2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה
    לחם בננה טבעוני
  3. יוצקים את הבלילה לתבנית אפייה - אינגליש קייק
  4. את הבננה הנותרת חוצים לאורך במרכז לשני חצאים. ומניחים כל חצי בננה על גבי הבלילה. בעזרת הידיים משקיעים כל חצי בננה מעט לתוך הבלילה. אפשר לפזר מעט שוקולד צ'יפס מלמעלה
  5. אופים על חום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה
  6. מעלים את החום ל 200 מעלות כדי לקרמל את הבננות ואופים עוד 5- 10 דקות (ולמי שיש אפשרות, להעביר לתכנית גריל) * משגיחים שהלחם לא נשרף.
  7. מוציאים ומצננים לחלוטין לפני שפורסים
    לחם בננה טבעוני

Comments

comments

Written by חגי לפלר