מרק שעועית לעצלנים שמבשלים בפחות משעה

מרק שעועית לעצלנים

אם להסתמך על החזאים ועל אפליקציות מזג האוויר, אנו עומדים בפני סוף שבוע חורפי וקר, חורפי וסוער.

כן, כן,אני יודע מה אתם חושבים עכשיו.  שוב פעם כותרת בסגנון: "אין כמו מרק מהביל בחורף!!" עם מאה סימנים קריאה שסביר להניח נתקל בו, במהלך סוף השבוע,  בכל בלוג אוכל ברחבי הרשת.

אבל חבר'ה, בוא נודה על האמת, זה מאוד נכון.  ולמה? מפני שמרק חם בחורף זה פתרון נפלא שיכול להחליף ארוחה מלאה.

וואו, השילוב של ירקות עם תבלינים איכותיים,קטניות, דגנים וכמובן כמות נאה של נוזלים עושה לנו לגוף פלאים וכמובן גם לנשמה. רק ממחשבה על קערה מהבילה של מרק כזה אני כבר מתחיל להתחמם 🙂

המתכון הזה, שאני קורא לו "מרק שעועית לעצלנים", חביב עלי במיוחד כי הוא איננו דורש זמן בישול ארוך במיוחד וטעמו הולך ומשתפר גם אחרי בילוי של יום במקרר.

במתכון הזה השתמשתי ב 400 גרם שעועית אדומה מבושלת מתוך צנצנת שרכשתי בסופרמרקט. אתם יכולים להשתמש בשעועית שבישלתם לבד לפני.

חשוב לדעת: בישול המרק איננו הורס לחלוטין את הערכים התזונתיים בירקות ובשעועית.

יועצת התזונה ומדריכת הכושר נעם בכר: 

"המרק מכיל שעועית אדומה והיא אחות נוספת ממשפחת הקטניות (משפחת סופר על). היא עשירה בחלבון ודלת שומן ולכן מומלצת בקרב צמחוניים וטבעוניים כמקור טוב לחלבון.

מכילה מינרלים כגון סידן, מגנזיום, אשלגן ואבץ, ויטמינים כגון חומצה פולית, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים – כל טוב!

המרק גם מכיל כמות גבוהה של עגבניות .

האם היא פרי או ירק? מבחינה בוטנית העגבנייה נחשבת כפרי אך בתחום הקולינרייה נחשבת כירק – כך או כך, היא אחד ממזונות העל הנגישים ביותר.

העגבניה היא מקור עשיר של ויטמין C, חומצה פולית ואשלגן. עשירה בתרכובות מסוג פיטוכימיקלים (פיטוכימיקלים נמצאים באופן טבעי במזונות מן הצומח ולהם השפעה אדירה על בריאותנו); פלאבונואידים וקראטונואידים – בעיקר הליקופן – נוגד חימצון חזק בעל השפעה נוגדת דלקת, בריאות העיניים, העצם והעור, ואף יעיל בהורדת הסיכון למחלות לב, כלי דם ואף סרטן מסוגים שונים."

ערכים תוזנתיים למנה 1 של מרק: 

  • 285 קלוריות 
  • 19 גרם פחמימה
  • 5.7 גרם חלבון
  • 4.1 גרם שומן (מתוך זה 0.7 גרם שומן רווי) 
  • 6 גרם סיבים תזונתיים
  • 30 מקג חומצה פולית
  • 3 מ"ג ברזל 

עוד מתכון למרק עשיר בחלבון ודל בקלוריות 

 

 

 

הדפס מתכון
מרק שעועית לעצלנים
מרק שעועית לעצלנים שמכינים בפחות משעה והמכיל 5 גרם חלבון, 285 קלוריות
מרק שעועית לעצלנים
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול 30 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
זמן הכנה 15 דקות
זמן בישול 30 דקות
מנות
מנות
מרכיבים
מרק שעועית לעצלנים
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מטגנים, בסיר גדול, את הבצל עם הסלרי כ2-3 דקות - עד שהבצל משחים מעט
  2. מוסיפים את הגזר ואת כל התבלינים ומערבבים היטב
  3. מוסיפים את שאר הרכיבים ומערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ 5 דקות
  4. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה
  5. מבשלים על אש נמוכה כ 30 דקות

Comments

comments

Written by חגי לפלר