עוגיות ללא גלוטן עם חלבה ושוקולד מקמח טף

השבוע ביקרתי בשוק מחנה יהודה בירושלים

וברחוב האגס (ממש  מול חנות הירקות של משפחת בנאי) מסתתרת חנות קטנה למצרכים ואוכל אתיופי.

מבין שלל התבלינים הנהדרים רכשתי גם קמח טף בהיר במחיר נמוך מאוד מבלי שיש לי מושג מה לעשות איתו.

הוא נח אצלי בארון כמה ימים והיום החלטתי לנסות ולהכין ממנו עוגיות טבעוניות  ללא גלוטן. מה אכפת לי? שווה ניסיון לא?

אז דבר ראשון שמתי לב שהקמח הוא גרגרי ואיננו מתמסר בקלות לעבודה כמו חיטה לדוגמה.

לכן אני חושב ששידוך עם שומן יכול לעזור לו ולהפוך לחומר גלם יותר נעים לעבודה.

ואין כמו טחינה כדי להפוך את החיים להרבה יותר קלים.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by חגי לפלר הספורטאי הטבעוני (@haggai_leffler) on

 

מעט על המתכון 

הכנתי את העוגיות מקמח טף ואם אין לכם אתם יכולים להכין גם את העוגיות מכל קמח שיש לכם בבית.

לא הייתי ממליץ להכין את העוגיות האלו מקמח חומוס או קמח סויה בשל הטעם העז שלהם.

השתמשתי בטחינה לבנה רגילה ולא בטחינה מלאה מפני שלמלאה יש נטייה לההפך מרה באפייה.

הוספתי כף אחת של שומשום כדי שיהיה שמח אבל אפשר לוותר.

אל תחששו מציפוי השוקולד מפני שהוא מכיל רק 10 קלוריות בלבד.

עוגיות ללא גלוטן

__________________________________________________

איך אוכלים את זה ?

עוגיה אחת או 2 יכולה להיות חטיף מושלם לשעה 16 אחהצ , כחטיף אנרגיה לפני אימון או אפילו כארוחת לילה)

____________________________________________________

עוגיות ללא גלוטן

ערכים תזונתיים מאת התזונאית ומאמנת הכושר נעם בכר: 

עוגייה אחת מתוך 40 במשקל 25 גרם תכיל:

100 קלוריות

3 גרם חלבון

8 גר פחמימה

6 גרם שומן

רוצים עוד מתכון לעוגיות בלי גלוטן? כנסו לפה

הדפס מתכון
עוגיות ללא גלוטן
עוגיות ללא גלוטן
Votes: 4
דירוג: 3.5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 8 דקות
מנות
עוגיות
מרכיבים
זמן הכנה 5 דקות
זמן בישול 8 דקות
מנות
עוגיות
מרכיבים
עוגיות ללא גלוטן
Votes: 4
דירוג: 3.5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות
  2. בקערה גדולה מערבבים את כל המצרכים ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד ודביק
  3. מניחים את הבצק על גבי נייר אפיה
  4. מניחים יריעת נייר אפייה נוספת מעל גוש הבצק ובעזרת מערוך משטחים את הבצק
  5. בעזרת כוס הפוכה קורצים עיגולים
  6. אופים בין 8 -12 דקות (תלוי בעובי של העוגייה)
  7. הצבע שאמור להתקבל הוא זהוב ומעט שחום
  8. לציפוי השוקולד
  9. המיסו את השוקולד במיקרוגל או מעל סיר עם מים רותחים
  10. הוסיפו כף שמן וערבבו היטב
  11. טבלו כל עוגיה בשוקולד עד מחצית הגובה והניחו בצד
  12. העוגיות נשמרות בקופסה אטומה כחודש
הערות למתכון

אפשר גם לגלגל בעזרת ידיים רטובות עיגולים ולקבל צורה של עוגיות חלבה קלאסיות

עוגיות ללא גלוטן

Comments

comments

Written by חגי לפלר