השבוע הוזמנתי ע"י ארגון Vibe israel  לקוקטייל פרידה ממשלחת בלוגרים טבעונים מחו"ל.

אם אתם לא מכירים את הארגון, אספר שמדובר בארגון ללא מטרות רווח, שמטרתו הוא חיזוק המותג "ישראל" בעולם. דהיינו להראות לעולם שישנם פנים אחרות לישראל לא רק כפי שמשתקף בחדשות.

לשם כך הם הזמינו שלוש בלוגריות טבעוניות אמריקאיות ואחד קנדי כדי לחזות (ובעיקר לאכול) בשפע הטבעוני הקיים אצלנו. מיוצר לציין שהחבר'ה האלו לא ידעו את נפשם מרוב אושר והעלו בקצב מסחרר אין ספור פוסטים ברשתות החברתיות.

לפני שנפגשתי עמם, החלטתי שאני חייב להעניק להם משהו.

המשהו הזה היה פרלינים שהכנתי במילויים כמו: טחינה, שוקולד אספרסו, מרציפן. כיף גדול

במשך כל הסוף השבוע טמפררתי שוקולד, רקחתי מרקחות שונות למילויים של הפרלינים והמטבח שלי נראה כמו אחרי פיצוץ במפעל שוקולד. (מזל שזה היה לפני הניקיונות של פסח)

וואו, כמה עבודה בשביל לייצר פרלין אחד. אבל היה שווה את זה 🙂

בעקבות כך, בבית ביקשו לקראת ליל הסדר קינוח טבעוני מהיר, דל קלוריות, שומן ואם אפשר גם שלא יהרוס את המטבח.

טופו ופריכיות אורז כקינוח – לא השתגעתי

כן, זה קינוח טבעוני מהיר שמכיל פריכיות אורז, אשר מעניקות לו נפח

טופו במקום שמנת שמעניק למוס מרקם נהדר מפנק וגם ערכים תזונתיים טובים כמו: חלבון, סידן ומעט מאוד שומן.

והחלק הכי טוב שלקח לי להכין אותו בדיוק 5 דקות (ולזלול 3 דקות)

הוא בעל טעם שוקולד אספרסו מפנק ולא מרגישים בכלל את הטעם של הטופו והשוקולד הלבן מעניק סיומת מתוקה במיוחד .

אני לא יודע מה אתכם אבל אני מתכוון להכין את הקינוח הזה כל השנה, לא רק בפסח

קינוח טבעוני מהיר

ערכים קלוריים מהתזונאית הקלינית ומדריכת הכושר נעם בכר:

כל כוס של מוס מכילה 180 קלוריות, 15 גרם פחמימה, 5 גרם חלבון, 7.5 גרם שומן

במידה ואתם מוותרים על השוקולד הלבן חסכתם 40 קלוריות

 

רוצים עוד קינוח שוקולד מפנק לפסח? 

הדפס מתכון
קינוח טבעוני מהיר
קינוח טבעוני מהיר
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
זמן הכנה 5 דקות
זמן המתנה 3 שעות
מנות
מנות
מרכיבים
זמן הכנה 5 דקות
זמן המתנה 3 שעות
מנות
מנות
מרכיבים
קינוח טבעוני מהיר
Votes: 1
דירוג: 5
You:
Rate this recipe!
הוראות
  1. ממיסים את השוקולד במיקרו או על גבי סיר עם מים רותחים
  2. מעבירים למעבד מזון את הטופו, את השוקולד המומס, האספרסו ואבקת הקקאו וטוחנים היטב
    קינוח טבעוני מהיר
  3. מעבירים לקערה ומצננים במקרר לפחות 3 שעות
  4. לפני ההגשה מפוררים את פריכיות האורז לתוך מוס השוקולד ומערבבים היטב
  5. מחלקים ל6 כוסות
  6. ממיסים את השוקולד הלבן במיקרו גל
  7. מזלפים כפית אחת של השוקולד לכל כוס
  8. ומגישים

Comments

comments

Written by חגי לפלר