קיץ, עוגה טבעונית ללא גלוטן וריצה
היום קמתי מוקדם מאוד, עוד לפני הזריחה, רק כדי שאוכל לרוץ בטיילת של תל-אביב ריצה ארוכה לפני שהיום מתחיל.
אני מאוד אוהב את ריצות הבוקר המוקדמות האלו בעונת הקיץ.
כל העיר עדיין רדומה כשאני עולה על הקטנוע שלי בחמש וחצי בבוקר ומפליג אל עבר חוף הים בדממה.
שם, הטיילת עמוסה ברצים, משוגעים כמוני, אשר העדיפו לקום מוקדם בבוקר ולהתמכר לקצב הנשימות של הריצה מאשר להתכרבל במיטה עוד שעה או שעתיים.
כאשר הבוקר עלה במהירות ויחד עמו גם החום הגדול ידעתי שהיום הוא היום הראשון של הקיץ וגם היום הארוך ביותר בשנה ולכן כדאי לאפות משהו במיוחד שיעשה טוב לנשמה ולגוף.
כששבתי הביתה ולאחר ששטפתי מעצמי את הריצה ואת הבוקר ניגשתי למטבח כדי להכין עוגה טבעונית ללא גלוטן עם אפרסקים, גם מפני שאין יותר קיץ מזה וגם כדי לספק לגוף גליקוגן וחלבון שדרושים לו לאחר הריצה הארוכה.
את העוגה הזו לקח לי להכין חצי שעה כולל זמן האפייה והיא מכילה קמח קוקוס שהוא ללא גלוטן וניתן לרכוש אותו בחנויות טבע או במחלקות האורגניות בסופרמקטים.
אני אפיתי את העוגה בתבנית שקעים ואפשר גם לאפות אותה בתבנית אינגלייש קייק.
אני השתמשתי במתכון ברסק תפוחים עם אפרסקים ללא סוכר, שמיובא ע"י חברת תומר (נמצא בסופר באזור של קופסאות השימורים).
אם אתם לא מוצאים, אתם יכולים לבשל במיקרוגל חצי אפרסק עד שהוא מתרכך (או במים רותחים) , לטחון אותו ולהוסיף לרסק התפוחים.
_______________________________________________
איך אוכלים את העוגה?
- בשל תכולת הסיבים הגבוהה פרוסת העוגה היא בעלת אינדקס גליקמי נמוך אשר מעכב את ספיגת הסוכר לדם ומעניק תחושת אנרגיה ושובע לאורך זמן ולכן מומלצת לאכילה כשעה וחצי לפני אימון כחטיף אנרגיה.
- פרוסת עוגה אחת מומלצת גם שמתחשק משהו מתוק ליד הקפה, או סתם כך, בשל כמות הקלוריות הנמוכה יחסית.
- אפשר בהחלט גם לאכול פרוסה של עוגה לאחר אימון, כאשר אין פנאי לאכול ארוחה מלאה סמוך לאימון.
_______________________________________________
ערכים תזונתיים לעוגה טבעונית ללא גלוטן
פרוסת עוגה אחת (מתוך 10 פרוסות)
מכילה:
135 קלוריות
5 גרם חלבון
12 גרם פחמימה
7 גרם שומן
ערכים תזונתיים מהתזונאית הקלינית ומאמנת הכושר נעם בכר
עוד מתכון להיט ללא גלוטן?
מה עם קציצות ירק?

עוגה טיבעונית ללא גלוטן
מרכיבים
- 1 כוס רסק תפוחים עם אפרסקים 220 גרם
- 1/2 כוס טחינה גולמית מלאה 8 כפות
- 1 כוס קמח קוקוס
- 4 כפות סילאן
- 1 כפית סודה לשתייה
- 2 כפות גדושות ריבת אפרסקים
- 1 כפית תמצית ווניל
- 1/2 אפרסק
הוראות הכנה
-
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות)
-
חותכים לקוביות קטנות את חצי האפרסק ומעבירים לקערה עמוקה
-
מוסיפים לקערה העמוקה את שאר הרכיבים ומשאירים כף אחת של ריבת אפרסקים בצד
-
מערבבים היטב עד שנוצרת בלילה אחידה ויבשה יחסית.
-
בעזרת כף מעבירים את הבלילה לתבנית שקעים
-
מערבבים בקערה, את כף הריבה שנותרה עם כף מים ומברישים כל עוגה בעדינות. מה שנותר השאירו בצד
-
אופים כ 20 דקות במידה ואופים בתבנית אינגליש קייק אופים כ 30 דקות
-
מחכים שהעוגה תצטנן לחלוטין לפני שמחלצים אותם מהתבנית. אני הפכתי את התבנית והכיתי בעדינות בעזרתה את משטח העבודה והעוגה פשוט קפצה מהתבנית.
-
הברישו את כל עוגה עם ריבת האפרסקים שנותרה
Comments
comments