פודינג צ'יה וורוד עם פירות יער, יוגורט סויה ופיצפוצי כוסמת
נכון שאתם מופתעים שזו פעם ראשונה שיש בבלוג שלי פודניג צ'יה?
אז אתם אוהבים בלוגים של אוכל (כמוני) בטח אתם זוכרים לפני שלוש שנים ש*כל* הבלוגרים עלי אדמות העלו מתכון אחד של פודניג צ'יה.
ושאני אומר כולם אני מתכוון לכולם.
איכשהו אז הטרנד הזה פסח עלי (תמיד שחיתי נגד הזרם) והיום אני גאה להציג את הגרסה הוורודה שלי לפודינג צ'יה.
את הפודינג שדירגתי עם פצפוצי כוסמת שקליתי בתנור והבסיס של הפודינג הוא יוגורט סויה בטעם טבעי של תנובה בשילוב עם פירות יער אשר מעניקים צבע וורוד וכמובן המון נוגדי חמצון.
היתרונות הבולטים של הצ'יה הם כמות גדולה סיבים תזונתיים ושילוב של חומצות שומן מסוג אומגה 3.
מעט על המתכון:
אני השתמשתי בכוסמת ירוקה ולא קלויה אשר קליתי אותה בעצמי בתנור האפייה הבייתי בשילוב עם סליאן למעט טעם ומתיקות.
אינני ממליץ להחליף את הכוסמת הירוקה בחומה מפני שהיא בעלת טעם וריח עז.
בנוסף, השתמשתי בפירות יער קפואים, אפשר להשתמש בפירות טריים (מבחינה תזונתיים אין הבדל)
איך אוכלים את זה?
מנה אחת של יוגורט צ'יה יכול להיות ארוחת בוקר נפלאה בתקופת חיטוב או כארוחת ערב.
המנה מכילה כמות נאה של חלבון, סיבים תזונתיים, פחמימות, וחומצות שומן.
ערכים תזונתיים:
מנה אחת של פודינג צ'יה במשקל של 280 גרם מכילה:
323 קלוריות
14 גרם חלבון
39 גרם פחמימות
11 גרם שומן
מתכון למרק ברוקולי ומשקה שקדים
פודינג צ'יה וורוד עם פירות יער ופצפוצי כוסמת:
מרכיבים
2 מעדני סויה bio במתיקות מעודנת של תנובה
4 כפות זרעי צ'יה
כוס פירות יער
רבע כוס משקה סויה של תנובה
חצי כוס כוסמת ירוקה (לא חומה)
2 כפות סילאן
הוראות הכנה
-
לילה לפני:
משרים את הכוסמת בקערה עם מים עד כיסוי - מניחים בצד.
בבלנדר טוחנים כף אחת של פירות יער עם משקה הסויה עד שמתקבל נוזל בצבע וורוד. (בשאר הפירות נשתמש לקישוט)
בקערה עמוקה מערבבים את מעדן סויה bio מתיקות מעודנת , משקה הסויה הוורוד וזרעי הצ'יה.
מניחים במקרר והולכים לישון.
-
בבוקר שאחרי:
מסננים את הכוסמת מהנוזלים ומערבבים עם 2 כפות הסילאן.
משטחים על גבי תבנית אפייה ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
ככל שנשטח את יותר הכוסמת כך היא תצא יותר פריכה.
במידה ואחרי חצי שעה הכוסמת לא פריכה, אפשר לאפות עוד כ 5 דקות.
מרכיבים את המנה:
מעבירים לכוס עמוקה מחצית מפודינג הצ'יה, 2 כפות של כוסמת ומעל פירות יער
Comments
comments