Site icon הספורטאי הטבעוני

קציצות קינואה ברוטב ענן לבן

קציצות קינואה ברוטב לבן

קציצות קינואה ברוטב לבן

קציצות קינואה ברוטב ענן לבן של קרם כרובית וארטישוק ירושלמי

צפו בסרטון

 

כחלק מהאתגר החיטוב שלי אנחנו עושים סדנת בישול טבעונית.

בדרך כלל אנחנו בוחרים מנות עשירות במיוחד בחלבון ודלות בקלוריות כמו קציצות טופו, חטיפי חלבון או אוכל הודי  והפעם החלטנו לכבוד חג הפסח לעשות מנה חגיגית וצחורה במיוחד.

רציתי לעשות מנה שתהיה כשרה לפסח לכולם (גם למי שלא אוכל קטניות) ודמיינתי מנה חגיגית, לבנה עם המון רוטב קרמי, עשיר, מפנק עם טעמים עמוקים ושקטים.

שימו לב שלא מדובר בווליום של טעמים גבוה כמו בחריימה טופו עם רוטב אדום חריף, אלא מנה "שקטה" יותר. מתוחכמת מבחינת הטעמים שמתגלים לחך לאט לאט.

המנה הזו יפה במיוחד והיא דרך נהדרת לפתוח את האביב וגם את חג האביב.

המלכה של המטבח

מעט על קציצות קינואה

הסיבה שבחרתי בקינואה היא בראש הראשונה כשרות לפסח (גם לאשכנזים) וגם בגלל טעמה העדין.

אפשר להחליף בקינואה אדומה, כוסמת, אורז, דוחן או כל דגן אחר שאתם רוצים. כמובן שגם קטניות מבושלות.

אפשר כמובן להחליף בכל קמח שאתם רוצים כמו קמח תפוח אדמה, קמח אורז, קמח מצה וכ"ו

אפשר להחליף באותה כמו בחמאת שקדים ללא סוכר

לשיקולכם.

סיר של התחדשות והתרגשות

ערכים תזונתיים לקציצות הקינואה

מנה אחת של קציצות בתוספת רוטב מתוך 5 מנות סה"כ במשקל של 416 גרם תכיל:

עוד מתכון לקציצות קינואה

קציצות קינואה ברוטב לבן של קרם כרובית וארטישוק ירושלמי

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 315 kcal

מרכיבים

לקציצות

  • 1.5 כוס קינואה לבנה 250 גרם
  • 4 כפות קמח כוסמת 36 גרם
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 צרור עלי טימין קצוץ
  • 4 כפות טחינה גולמית מלאה 60 גרם
  • 1 שן שום כתוש
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל

לרוטב

  • 1 כרובית גדולה
  • 1/2 בצל פרוס
  • 1 יחידה ארטישוק ירושלמי בגודל 10 סמ מוגרר על פומפייה
  • 1/2-1 כוס חלב שקדים לא ממותק
  • 1 כף שמן זית
  • 1 קורט אגוז מוסקט
  • מלח פלפל
  • 1 חופן עלי טימין

להגשה

  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפות נוזל קוקוס 6% שומן
  • 1 כף שמן זית
  • מלח פלפל
  • עלי טימין

הוראות הכנה

  1. לסיר גדול שופכים את הקינואה עם מים עד כיסוי ומבשלים על אש בינוני כחצי שעה עד שהקינואה מתרככת ויוצאים ממנה תלתלים

  2. בסיר גדול מבשלים את הכרובית במים כחצי שעה עד שהכרובית מתרככת 

מכינים את הקציצות

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. לקערה עמוקה מעבירים את הקינואה המבושלת יחד עם הטחינה, הקמח, שן שום כתושה אחת, חופן קטן של טימין קצוץ, מלח/פלפל ומערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה אחידה ודביקה

  3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל של כדור פינג פונג

  4. מסדרים את הקציצות על גבי תבנית אפייה ואופים כ10-15 דקות עד להשחמה.

מכינים את הרוטב

  1. בסיר רחב, כזה שיכול להכיל את הרוטב עם הקציצות, מטגנים חצי בצל קצוץ יחד עם קורט אגוז מוסקט, מלח, מעט טימין כדקה-שתיים עד שנוצר ריח נעים של אגוז מוסקט וטימין באוויר.

  2. מוסיפים 7 שיני שום כתושות ושורש ארטישוק ירושלמי מגורד ומטגנים עד השחמה על אש נמוכה.

    זהירות לא לשרוף את השום.

  3. מפרידים את פרחי הכרובית ומשאירים 4-5 פרחי כרובית קטנים ויפים להגשה

  4. במעבד מזון טוחנים את הכרובית המבושלת עם חצי עד כוס חלב שקדים עד קבלת מרקם של שמנת.

  5. במידה והמרקם סמיך מדי הוסיפו עוד חלב שקדים עד קבלת המרקם הרצוי

  6. מוסיפים לסיר מערבבים ומביאים לרתיחה קלה

  7. מסירים מהאש ומניחים את הקציצות ברוטב

  8. לא מערבבים, פשוט נותנים להם לנוח ולספוג את הרוטב

  9. לפני ההגשה סוחטים מיץ לימון מלמעלה, מפזרים 3 כפות של קרם קוקוס, שמן זית, מניחים מעט עלי טימין פלפל שחור גרוס ומעט פרחי כרובית שנותרו.

סרטון של המתכון

Comments

comments

Exit mobile version