Site icon הספורטאי הטבעוני

מאפינס טבעוניים טבעונים מתוקים ללא גלוטן

מאפינס טבעוניים טבעונים מתוקים ללא גלוטן
מאפינס טבעוניים טבעונים מתוקים ללא גלוטן
רכות ים תיכונית

מאפינס טבעוניים טבעונים מתוקים ללא גלוטן עם שמן זית ורוזמרין

לקח לי 3 ימים להמציא את המתכון הזה. לא שיש פה יותר מורכבות מיוחדת, פשוט התחשק לי מאפין מתוק, מקמח חומוס, אוורירי ובעל ארומה ים-תיכונית

רציתי להשתמש בכל היתרונות התזונתיים שקמח החומוס יודע להביא איתו ולהשאיר מאחור את הדחיסות ואת הטעם העז שלא כולם אוהבים.

אתם יודעים מה? נראה לי שהצלחתי

זה מאפה אוורירי, טבעוני שלא מכיל גלוטן ועם טעם קליל של שמן זית ולימון.

כמה רכות נעימה יש במאפינס ואין זכר לעובדה שזה מכיל קמח חומוס.

לגבי שילוב הטעמים של רוזמרין ושמן זית במאפה מתוק: באזור יוון, טורקיה, אלבניה, מקדוניה ישנם המון מאפים מתוקים שעושים שימוש נרחב בשמן זית, רוזמרין ואף בקמח חומוס במאפים מתוקים וקינוחים.

זה עולם שלם של טעמים שאפשר לשדך גם בורסיה המתוקה. נסו, מה אכפת לכם, מקסימום תתאהבו!

 

מעט על מאפינס טבעונים

 

ערכים תזונתיים של מאפינס טבעוניים טבעונים מתוקים ללא גלוטן

מאפינס אחד מתוך 12 מכיל:

מאפינס טבעוניים טבעונים מתוקים ללא גלוטן

זמן הכנה 30 minutes
זמן בישול 35 minutes
מנה הגשה 12 מאפינס
קלוריות 75 kcal

מרכיבים

יבשים

  • 1 כוס קמח חומוס
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות קמח שקדים
  • 2 כפיות זרעי פשתן + 2 כפות מים

רטובים

  • 1.3 כוס חלב שקדים כוס + שליש כוס
  • 1/3 כוס שמן זית שליש
  • 1/3 כוס סילאן שליש
  • 1 כפית תמצית וניל
  • מיץ מחצי לימון

תוספות משדרגות שאתם חייבים

  • קורט עלי רוזמרין קצוצים
  • 1 כפית גרידת לימון

קישוטים

  • עלי רוזמרין

הוראות הכנה

  1. חממו תנור לחום בינוני 170 מעלות

  2. בעזרת טוחן תבלינים, טוחנים את זרעי הפשתן ומערבבים 2 כפות מים עד שמתקבלת עיסה אחידה. מניחים בצד ל5 דקות

  3. לקערה עמוקה שופכים את כל המרכיבים היבשים: קמח החומוס, קמח השקדים, אבקת האפייה והמלח, מערבבים היטב ומניחים בצד.

  4. לקערה עמוקה שופכים את חלב השקדים, שמן הזית, תמצית הוניל והסילאן

  5. אם הסילאן מוצק מאוד, הכניסו אותו לכמה שניות למיקרו, כדי שיהפוך נוזלי ונוח לעבודה

  6. אל תוסיפו עדיין את מיץ הלימון

  7. ערבבו היטב והוסיפו לאט לאט, תוך כדי ערבוב את תערובת הקמח

  8. הוסיפו את הרוזמרין הקצוץ וגרידת הלימון, ערבבו והניחו בצד למשך חצי שעה או עד שהבלילה הופכת אחידה וללא גושים

  9. הוסיפו את מיץ הלימון וערבבו

  10. העבירו את הבלילה לתבניות אפייה שקעים מרופדות בנייר אפייה (מנג'טים) ומלאו כל שקע עד הסוף

  11. קשטו עם מעט עלי רוזמרין מלמעלה

  12. הכניסו לתנור ואפו כ35-40 דקות עד שסכין שננעץ במרכז המאפינס יוצא יבש

יש לי הערות

א

 

Comments

comments

Exit mobile version