Site icon הספורטאי הטבעוני

פיצה טבעונית ללא גלוטן

פיצה טבעונית ללא גלוטן

על פיצה טבעונית ללא גלוטן וסבתא מרומניה

כנכד רעב לסבתא בשלנית שהגיעה כל הדרך מרומניה ליפו, יש לי פינה מיוחדת בלב לממליגה  (וגם לסבתא שלי ז"ל)

ם לא ידעתם אבל ממליגה היא מאכל עניים פשוט ונפלא המיוצר מקמח תירס ומים רותחים שמכיל בתוכו חום ואהבה של סבתות רומניות.

אני ממליץ על קמח תירס מפני שמדובר בקמח זול, טעים, ללא גלוטן, קל מאוד למצוא אותו בכל סופרמרקט והכי חשוב הוא מאוד מזין.

קמח תירס הוא עשיר במינרלים כמו: סידן, מגנזיום, זרחן ואשלגן וגם עשיר בנוגד חמצון חשוב ששמו בטא-קרוטאן.

הוא בעל אינדקס גליקמי נמוך ולכן עוזר מסייע לתחושת שובע לאורך זמן

לא כמו התירס המתוק מקופסת השימורים, קמח תירס יכול מכיל בין 8 ל 10 אחוז גרם חלבון וכ 4 אחוז גרם של שומן.

מלבד דייסת ממליגה של סבתות רומניות  (או פולנטה מושחתת) אפשר להכין מקמח התירס, לחמים ועוגות או במקרה הזה, פיצה.

_________________________________________________________________

איך אוכלים אותו? 

2 סלייסים של פיצה (מתוך הנחה שהפיצה מחולקת ל8 משולשים) יכול להיות פיתרון טוב לארוחת צהריים מזינה ומשביעה. כמות הפחמימות הגבוהה ותכולת הסיבים תייצר תחושת שובע ואנרגיה לאורך זמן, מה שיבטיח אימון יעיל ואפקטיבי לאחר מספר שעות מארוחת הצהריים.

שילוב של רוטב עגבניות על גבי בצק הפיצה יספק לגוף נוגד חימצון חשוב ששמו – ליקופן.

___________________________________________________________________

ערכים תזונתיים: 

משולש פיצה אחד (מתוך 8 משולשים) עם תוספת של גבינת קשיו, רוטב עגבניות, זיתים ופטריות שמפניון

יש יותר כיף מזה?

אז מה צריך? 

כמות לפיצה אחת בקוטר 24 ס"מ

  1. תבנית קפיצית של עוגה בקוטר 24 ס"מ
  2. כוס אחת של קמח תירס
  3. כפית כורכרום
  4. שן שום כתושה
  5.  3 כפות שמן זית
  6. כוס אחת של חלב סויה ללא סוכר
  7. 2 כוסות אגוזי קשיו (לגבינה) מושרים עם 2 כוסות מים כ 5 שעות לפחות
  8. רוטב עגבניות לפיצה מקופסא – ללא תוספת סוכר
  9. חופן זיתים
  10. חופן עלי בזיליקום
  11. 3 פטריות שמפניון

 

מה עושים? 

  1. טוחנים את הקשיו עם מי ההשרייה ביחד בבלנדר עד שמתקבלת משחה נוזלית ואחידה של קשיו ומים.
  2. מעבירים לסיר קטן
  3. בשלב זה אפשר לשפר טעם ע"י הוספה של שום כתוש וכף פתיתי בירה, אבל לא חובה.
  4. מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומנמיכים את האש
  5. ממשיכים לערבב עד שהעיסה מתגבשת ומסמיכה
  6. מסירים מהאש ומצננים (הגבינה תסמיך יותר כאשר היא תצטנן)

בוא נחזור לפיצה:

תכלס, מה צריך בן אדם?

 

רוצים עוד פיצה ללא גלוטן? מה עם קמח חומוס?

 

 

 

Comments

comments

Exit mobile version