Go Back
להדפיס
איך עושים דג טבעוני

איך עושים דג טבעוני

מנה הגשה 8 מנות
קלוריות 110 kcal

מרכיבים

לדג

  • 300 גרם טופו קשה
  • 3 כפות חלב סויה ללא תוספת סוכר
  • קורט מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 2 כפיות שמרי בירה
  • 1 יריעת אצת נורי לסושי
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • קורט קמח

לרוטב

  • 3 כפות רוטב סויה כהה
  • 3 כפות חומץ
  • 1 כפית שמן צ'ילי
  • 1 שן שום כתושה

להגשה

  • מעט שומשום להגשה

הוראות הכנה

  1. טוחנים במעבד מזון את הטופו עד שמתקבל מרקם גרגרי

  2. מוסיפים את חלב הסויה, שום, מלח ופתיתי הבירה וממשיכים לטחון עד שמקבל מרקם דביק

  3. חותכים את אצת הנורי ל 8 חתיכות שוות

  4. מפזרים מעט קמח על כל אצה ובעזרת כף מורחים שכבה אחיד של מחית טופו על כל ריבוע אצה

  5. מחממים במחבת את שמן השומשום על חום נמוך

  6. כאשר השמן חם מעבירים בעדינות את האצה עם הטופו לשמן כאשר האצה כלפי מטה

  7. מטגנים כ-דקה -שתיים עד שהאצה הופכת פריכה מעט והופכים בזהירות

  8. בעזרת טרווד מסירים את האצה מהמחבת

מכינים את הרוטב

  1. מוסיפים למחבת החמה את רוטב הסויה, החומץ, השום ושמן הצ'ילי ומערבבים היטב

  2. משיבים את האצה עם הטופו ומבשלים כמספר שניות עד שהרוטב נספג

  3. מברישים מעט הרוטב ומסירים מן האש

  4. מגישים עם על גבי אורז ומעט שומשום מלמעלה