Go Back
להדפיס
בראוניז סלק טבעוני

בראוניז סלק טבעוני

שוקולדי, מפנק ועושה טוב בבטן

Keyword שוקולד, בראוניז, סלק
זמן הכנה 10 minutes
זמן בישול 15 minutes
מנה הגשה 20 חתיכות
קלוריות 175 kcal

מרכיבים

  • 7 יחידה סלק מבושל 850 גרם
  • 10 יחידה תמרי מג'הול מגולענים 170 גרם
  • 1 כוס קמח קוקוס 230 גרם
  • 1 כוס קמח שיבולת שועל 155 גרם (אפשר לטחון שיבולת שועל בבלנדר במקום)
  • 1/3 כוס אבקת קקאו 25 גרם
  • 3 כף שמן קוקוס 30 גרם
  • 1 כף מיץ לימון 10 מ"ל
  • 1 כפית אבקת אפייה 10 גרם
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1/3 כוס משקה שקדים 70 מ"ל

גנאש שוקולד

  • 1/3 כוס שמן קוקוס 70 גרם
  • 1/3 כוס סירופ מייפל 100 גרם
  • 1 כף גדושה אבקת קקאו 10 גרם

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  1. מוסיפים למעבד מזון את הסלק המבושל והתמרים המגולענים וטוחנים היטב עד קבלת עיסה בעלת מרקם אחיד. (שימו לב זה יכול לקחת מספר דקות )

    בראוניז סלק טבעוני
  2. העבירו את העיסה לקערה עמוקה והוסיפו את שאר רכיבי הבראוניז

  3. ערבבו היטב עד שכל המרכיבים מתאחדים בצורה הומגנית וללא גושים

  4. שטחו בעזרת כף את העיסה על גבי תבנית אפייה. שימו לב שלא נוצרים שקעים או תלוליות והבצק אחיד בגובהו.

  5. אפו את הבצק כ 15

  6. הוציאו וצננו לפחות כשעה

הכנת הגנאש השוקולד

  1. במידה וטמפרטורת החדר היא מתחת ל25 מעלות (בחורף לדוגמא) המיסו את שמן הקוקוס במיקרוגל או בסיר

  2. צקו את שמן הקוקוס הנוזלי לקערה

  3. הוסיפו את סירופ המייפל ואת אבקת הקקאו וערבבו היטב עד קבלת מרקם אחיד וללא גושים.

  4. צקו את הגנאש על גבי העוגה

    בראוניז סלק טבעוני
  5. בקיץ או כשהחדר חם יותר מ 25 מעלות, הכניסו את העוגה למקרר לשעה לפחות, כדי שגנאש יתגבש.

  6. פרסו את הבראוניז ל 20 חתיכות וזללו בהנאה

    בראוניז סלק טבעוני