Go Back
להדפיס
גראטן קולורבי

גראטן קולורבי

זמן הכנה 15 minutes
זמן בישול 50 minutes
מנה הגשה 6 מנות
קלוריות 170 kcal

מרכיבים

  • 3 קולוקבי 800 גרם
  • 3 ורבע כוסות משקה סויה ללא סוכר של חברת הרדוף 750 מ"ל
  • 4 כפות שמן זית 40 גרם
  • 4 כפות קורנפלור 36 גרם
  • 3 שיני שום כתושות 20 גרם
  • 1 כפית אגוז מוסקט 2.5 גרם
  • 1 כפית עלי טימין טריים
  • מעט מלח

הוראות הכנה

  1. קולפים את הקולורבי ופורסים לפרוסות דקות של בערך 5 מ"מ ומניחים בצד

  2. מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות

  3. מחממים את השמן בתוך סיר עמוק ומוסיפים את הקורנפלור

  4. מערבבים את שהשמן נספג בקורנפלור והופך למעין קרם

  5. יוצקים חצי כוס של משקה סויה ללא סוכר ומערבבים עד שמקבלים רביכה אחידה

    גראטן קולורבי
  6. מוסיפים עוד חצי כוס משקה סויה וחוזרים על התהליך

  7. מוסיפים את שאר משקה הסויה ומוסיפים את אגוז המוסקט, השום הכתוש, הטימין והמלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.

  8. מבשלים תוך כדי ערבוב בלי פוסק על אש נמוכה כ 20 דקות או שהרביכה מסמיכה.

  9. מסדרים את הקולרבי על גבי תבנית אפיה ויוצקים את הבשמל על גבי הקלורבי

    גראטן קולורבי
  10. אופים כ35 דקות עד השחמה.

  11. לפני הגשה מפזרי עלי טימין בנדיבות מעל

  12. הגראטן יתייצב לאחר הצינון. אפשר בהחלט להכין כמה שעות מראש ולחמם בסמוך להגשה

סרטון של המתכון