קולפים את הקולורבי ופורסים לפרוסות דקות של בערך 5 מ"מ ומניחים בצד
מחממים תנור לחום בינוני 170 מעלות
מחממים את השמן בתוך סיר עמוק ומוסיפים את הקורנפלור
מערבבים את שהשמן נספג בקורנפלור והופך למעין קרם
יוצקים חצי כוס של משקה סויה ללא סוכר ומערבבים עד שמקבלים רביכה אחידה
מוסיפים עוד חצי כוס משקה סויה וחוזרים על התהליך
מוסיפים את שאר משקה הסויה ומוסיפים את אגוז המוסקט, השום הכתוש, הטימין והמלח ומביאים לרתיחה על אש נמוכה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק.
מבשלים תוך כדי ערבוב בלי פוסק על אש נמוכה כ 20 דקות או שהרביכה מסמיכה.
מסדרים את הקולרבי על גבי תבנית אפיה ויוצקים את הבשמל על גבי הקלורבי
אופים כ35 דקות עד השחמה.
לפני הגשה מפזרי עלי טימין בנדיבות מעל
הגראטן יתייצב לאחר הצינון. אפשר בהחלט להכין כמה שעות מראש ולחמם בסמוך להגשה