Go Back
להדפיס
גרנולה מעדשים כתומות

גרנולה מעדשים כתומות

זמן הכנה 8 hours
זמן בישול 20 minutes
מנה הגשה 5 מנות
קלוריות 360 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס עדשים כתומות לפני השריה 170 גרם
  • 4 כפות סירופ מייפל 60 גרם
  • 1 כף גדושה חמאת בוטנים ללא תוספת סוכר 25 גרם
  • 1 חופן אגזוי מלך קצוצים 40 גרם
  • 1 חופן שקדים מולבנים 26 גרם
  • 1 חופן קליפות קוקוס לא קלוי 25 גרם
  • 1 חופן גרעיני דלעת 17 גרם
  • 1 חופן גרעיני חמניה 23 גרם
  • 1 כף שטוחה אבקת קינמון

הוראות הכנה

  1. שוטפים היטב את העדשים מאבק וליכלוך

  2. מעבירים לקערה ומוסיפים מים עד כיסוי

  3. משרים בין 4 שעות לילה

  4. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  5. מסננים מהמים ומערים היטב מעל מסננת את עודפי המים

  6. מעבירים לקערה

  7. מוסיפים את שאר מרכיבים הגרנולה: חמאת הבוטנים, המייפל, מבחר האגוזים והקינמון ומערבבים היטב

  8. משטחים את הגרנולה על גבי תבנית אפייה ומוודאים שהגרנולה תשטוח היטב ולא יווצרו שכבות.

  9. אופים את הגרנולה בין 15-20 דקות עד שהגרנולה הופכת קראנצ'ית

  10. מוציאים מהתנור ומצננים לחלוטין

  11. מעבירים לצנצנת יבשה ואטומה.

  12. נשמר פריך וטעים כשבוע

סרטון של המתכון