Go Back
להדפיס
חביתיות קינואה וזוקיני

חביתיות קינואה וזוקיני

זמן הכנה 20 minutes
זמן בישול 40 minutes
מנה הגשה 8 חביתיות
קלוריות 137 kcal

מרכיבים

  • 1 זוקיני
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפות מים
  • 2 כוסות קינואה מבושלת איך לבשל קינואה נמצא בהערות למטה
  • 1 כף פשתן טחון
  • 1/2 כוס קמח כוסמת
  • 1 כפית מלח
  • 1 שן שום כתושה
  • 3 כפות שמן זית

הוראות הכנה

מכינים את ביצת הפשתן

  1. מערבבים בקערה קטנה את הפשתן הטחון עם 2 כפות מים ומערבבים

  2. מניחים בצד

מכינים את הזוקיני

  1. קולפים או מגרדים את הזוקיני לפרוסות מאוד דקות ומעבירים לקערה מכוסה במגבת מטבח נקייה

  2. בוזקים כפית מלח ומערבבים היטב

  3. מניחים למספר דקות עד שהזוקיני מתחיל להגיר נוזלים

  4. מכסים את הזוקיני בעזרת המגבת ובעזרת הידיים סוחטים את הנוזלים

  5. מניחים בצד

מכינים את החביתיות

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות

  2. בקערה עמוקה ,מערבבים את הזוקיני, הקינואה המבושלת, קמח הכוסמת, ביצת הפשתן שהכנו , מלח, שום כתוש וחלב השקדים ומערבבים היטב עד קבלת עיסה אחידה בעלת מרקם מעט נוזלי

  3. במידה והעיסה מעט יבשה הוסיפו עוד כף אחד או שתיים של חלב שקדים

  4. בעזרת ידיים רטובות או משומנות צרו 8 חביתיות והניחו אותן על גבי תבנית אפיה

  5. הזליפו מעט שמן זית

  6. אפו כ 40 דקות או הניחו על גבי מחבת נו-סטיק עד השחמה

  7. שימו לב שהחביתיות יוצאות מאוד עדינות כשהם חמות ולכן הוציאו אותן בזהירות מהתבנית לאחר שהן מעט מתקררות

  8. הגישו עם יוגורט טבעוני ואירית קצוצה

יש לי הערות

איך מבשלים קינואה? 

מצרכים

  • כוס קינואה 
  • 2 כוסות מים 
  • מעט מלח 
  • כף שמן

מה עושים? 

  • מעבירים את הקינואה למסננת ושוטפים היטב מתחת לזרם של מים עד שהמים שמתקבלים יוצאים שקופים ולא עכורים. 
  • מעבירים לסיר
  • קולים את הקינואה תוך כדי ערבוב,  כ3-4 דקות עד שמריחים ריח אגוזי ונעים. זהירות לא לשרוף את הקינואה
  • מוסיפים שמן ומערבבים עוד כמספר שניות 
  • יוצקים את המים, מוסיפים מלח ומביאים לרתיחה 
  • לאחר הרתיחה, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש
  • מבשלים את הקינואה עוד 15 דקות ומכבים את האש 
  • מחכים 5 דקות לפני שמרימים את המכסה
  • בעזרת מזלג מפרידים מעט את הקינואה בסיר.