קוטמים את החציל בראשו וחותכים אותו לשני חצאים שווים
מניחים את חצי החציל על גבי צלחת שופכים 3 כפות מים ומכסים בצלחת נוספת
מכניסים את החציל למיקרוגל ל10 דקות עד שהחציל רך
אפשר לחילופין להניח את החציל על גבי מתקן אידוי מבמבוק למשך 20 -30 דקות
בקערה עמוקה מעבירים את רוטב הסויה, המיסו וכפית אחת של שמן השומשום
מערבבים היטב עד שהמיסו נמס היטב ברוטב הסויה. לא נורא אם יש קצת גושים
כשהחציל מוכן ורך חורצים בעזרת סכין פסים בצורת שתי וערב על גבי החציל
מחממים מחבת נון-סטיק היטב ומוסיפים 2 כפיות של שמן שומשום
מניחים את החצילים על גבי המחבת ומברישים את החציל ברוטב הסויה
מטגנים את החציל מספר שניות והופכים את החציל לצד שני
מברישים שוב את החציל ברוטב המיסו ומטגנים עוד כמספר שניות
הופכים שוב את החציל ושוב מברישים ברוטב המיסו
חוזרים על התהליך עד שהחציל הופך שחום מ2 הצדדים
מעבירים את החציל לצלחת עם אורז מאודה
מפזרים מעל מעט שומשום וצנונית מגורדת
יוצקים מעט מרוטב המיסו על האורז ומגישים