Go Back
להדפיס
טורטיות פשתן

טורטיות פשתן

מנה הגשה 6 טורטיות
קלוריות 115 kcal

מרכיבים

  • 1 כוס זרעי פשתן 115 גרם
  • 1 כוס מים רותחים
  • 1 קורט מלח

הוראות הכנה

  1. בבלנדר טוחנים היטב את זרעי הפשתן לקמח

  2. אפשר לטחון את הפשתן גם במטחנת תבלינים

  3. מעבירים את קמח הפשתן הטחון לסיר ומוסיפים מעט מלח

  4. יוצקים כוס מים רותחים לסיר

  5. בעזרת כף עץ מערבבים את הפשתן והמים עד שמתקבלת עיסה אחידה

  6. מבשלים 2-3 דקות על אש נמוכה עד שהעיסה מתגבשת לכדור בצק אחיד

  7. מסירים מהאש ומניחים בצד כ10 דקות עד שהבצק מתקרר

  8. מחלקים את הבצק ל 6 חתיכות שוות

  9. בעזרת היד מגלגלים כל חתיכה לכדור שווה

  10. בין 2 ניירות אפייה מרדדים כל כדור בעזרת מערוך

  11. כדי לקבל טורטיה מושלמת ועגולה, מניחים על גבי הבצק המשוטח קערה הפוכה

  12. בעזרת סכין מסמנים את השוליים של הקערה וחותכים

  13. מסירים בעזרת היד את עודפי הבצק

  14. מעבירים למחבת נון-סטיק וקולים על אש נמוכה כ2 דקות מכל צד

  15. כדי לשמור על הגמישות של הטורטיה, שימו לב שאינכם קולים יותר מדי את הטורטיה

  16. מניחים את הטורטיה על צלחת מוסיפים נבטים, מלפפון, גזר, טופו וטחינה ומגלגלים

  17. חוצים על טורטיה לחצי ומגישים

סרטון של המתכון