Go Back
להדפיס
לביבות קולרובי ותפוחי אדמה

לביבות קולורבי ותפוחי אדמה

זמן הכנה 5 minutes
זמן בישול 10 minutes
מנה הגשה 40 לביבות
קלוריות 40 kcal

מרכיבים

  • 2 קולרובי חצי קילו
  • 2 תפוחי אדמה חצי קילו
  • 1 כוס קמח כוסמת 150 גרם
  • 1 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה
  • 1 כפית מלח
  • 4 כפות שמן זית 40 מ"ל
  • 2 כוסות חלב שקדים לא ממותק 480 מ"ל

הוראות הכנה

  1. בעזרת הידיים לעשות צורה של לביבות ולהניח על גבי תבנית האפייה

  2. מקלפים את תפוחי האדמה ואת הקולורבי

  3. מגררים את הקולורבי ואת תפוחי האדמה ומעבירים לקערה עמוקה

  4. בעזרת הידיים סוחטים היטב את הירקות מנוזלים ומייבשים על גבי מגבת

  5. בקערה עמוקה נוספת מוסיפים את הקמח, התבלינים ואת חלב השקדים ומערבבים היטב עד קבלת מרקם אחיד

  6. להוסיף מחצית מכמות השמן לתערובת הירקות

  7. להוסיף לאט לאט את הירקות המגורדים עד שהתערבות נטמעת היטב.

  8. לחמם תנור לחום בינוני 180 מעלות

  9. לרפד תבנית אפיה בנייר אפייה ולשמן עם מעט השמן שנותר מאחור

  10. לשמן היטב את הלביבות ממעל

  11. לאפות את הלביבות בין 8-10 דקות עד שהן משחימות